{{ message.message }}
{{ button.text }}

Daar krijg ik spontaan jeuk van.

Ik weet niet of jullie het item op telegraaf.nl hebben gelezen. Bij mij kwam het zelfs geliked voorbij in de tijdlijn van Facebook. Dat moeder zijn beloond moet worden met een minimumloon omdat het blijkbaar werk is, nou daar krijg ik spontaan jeuk van.

Afbeelding blog 'Daar krijg ik spontaan jeuk van.'

Het gaat om dit item: http://www.telegraaf.nl/watuzegt/22266884/___Is_moeder_zijn_geen_werk____.html

De schrijfster van dit ingezonden stuk pleit voor een minimumloon voor elke moeder. Want blijkbaar is het werk. En dan alle eensgezinde reacties eronder, ik krijg daar echt spontaan jeuk van. Wat een nonsens. Is het werk omdat als je je kind naar de opvang brengt je de opvang wel betaald? Als je iemand anders je huis laat dweilen moet je diegene toch ook betalen? Of als je iemand inhuurt om je tuin te verzorgen? Waarom is het dan raar dat je moet betalen om iemand op je kind te laten passen.

Daarbij vind ik het een beetje eenzijdig gedacht, dus moeder zijn is werk .. hoe zit dat dan met het verzorgen van een huisdier, de mantelzorg van je moeder, vader of ander familielid of vriend met een hulpbehoefte en hoe denken we dan over vader zijn, is dat dat geen werk en moeder zijn wel? Nee, echt dit soort gewauwel vind ik zo stom.

Ik hoor het wel vaker, nou nou .. het is een fulltime baan hoor, dat moeder zijn. Hoe dan? Wat is er fulltime aan? Wat doe je meer dan wat je eerst deed? Is dat 40 uur in de week meer? Ik denk het niet. In ieder geval voor mij voelt het niet als een fulltime baan, en als iemand dat tegen mij zegt reageer ik ook altijd met wat een onzin. Die ene boterham die je meer smeert, die paar km's die je omrijdt (naar school, sport, opvang), die aardappel die je meer schilt, naast jezelf ook iemand anders wassen? Want als het goed is deed je de rest al (wassen, huishouden, boodschappen, onderweg zijn) of is het vrijetijdsbesteding die je nu anders invult. Want ik kan me niet voorstellen dat buiten spelen of een wandeling maken met je kind dan onder 'werken' valt.

Benieuwd hoe jullie dit zien?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je