Snap
  • Mama
  • post

Daar krijg ik spontaan jeuk van.

Ik weet niet of jullie het item op telegraaf.nl hebben gelezen. Bij mij kwam het zelfs geliked voorbij in de tijdlijn van Facebook. Dat moeder zijn beloond moet worden met een minimumloon omdat het blijkbaar werk is, nou daar krijg ik spontaan jeuk van.

Het gaat om dit item: http://www.telegraaf.nl/watuzegt/22266884/___Is_moeder_zijn_geen_werk____.html

De schrijfster van dit ingezonden stuk pleit voor een minimumloon voor elke moeder. Want blijkbaar is het werk. En dan alle eensgezinde reacties eronder, ik krijg daar echt spontaan jeuk van. Wat een nonsens. Is het werk omdat als je je kind naar de opvang brengt je de opvang wel betaald? Als je iemand anders je huis laat dweilen moet je diegene toch ook betalen? Of als je iemand inhuurt om je tuin te verzorgen? Waarom is het dan raar dat je moet betalen om iemand op je kind te laten passen.

Daarbij vind ik het een beetje eenzijdig gedacht, dus moeder zijn is werk .. hoe zit dat dan met het verzorgen van een huisdier, de mantelzorg van je moeder, vader of ander familielid of vriend met een hulpbehoefte en hoe denken we dan over vader zijn, is dat dat geen werk en moeder zijn wel? Nee, echt dit soort gewauwel vind ik zo stom.

Ik hoor het wel vaker, nou nou .. het is een fulltime baan hoor, dat moeder zijn. Hoe dan? Wat is er fulltime aan? Wat doe je meer dan wat je eerst deed? Is dat 40 uur in de week meer? Ik denk het niet. In ieder geval voor mij voelt het niet als een fulltime baan, en als iemand dat tegen mij zegt reageer ik ook altijd met wat een onzin. Die ene boterham die je meer smeert, die paar km's die je omrijdt (naar school, sport, opvang), die aardappel die je meer schilt, naast jezelf ook iemand anders wassen? Want als het goed is deed je de rest al (wassen, huishouden, boodschappen, onderweg zijn) of is het vrijetijdsbesteding die je nu anders invult. Want ik kan me niet voorstellen dat buiten spelen of een wandeling maken met je kind dan onder 'werken' valt.

Benieuwd hoe jullie dit zien?

10 jaar geleden

Helemaal mee eens! Kinderen opvoeden is soms best pittig, maar een salaris? Het moet niet gekker worden!

10 jaar geleden

Ik zie mijn kinderen ook zeker niet als werk en ben iedere dag weer met alle liefde de best mogelijke mamma voor ze :). Maar toch blijft er bij mij een ding knagen.... Als je werkt en je brengt je kindje naar de opvang krijg je daar wel een toeslag voor.... Misschien niet helemaal reëel om dan te zeggen dat je die toeslag niet krijgt als je er voor kiest om zelf op je kinderen te passen om maar zo te zeggen. Begrijp mij niet verkeerd Ik vind het niet nodig om geld te krijgen omdat ik er voor gekozen heb om thuis zelf voor de kinderen te zorgen, maar vind het dan ook niet helemaal eerlijk dat je wel een toeslag krijgt als je ervoor kiest om iemand anders op je kinderen te laten passen. Dan zou je die keuze net zo goed zelf moeten financieren mijns inziens.

10 jaar geleden

En zo is dat met jouw blog! Wij kiezen voor kinderen dus wij zijn verantwoordelijk voor de verzorging en opvoeding, als je daar een stukje een ander voor inhuurt betaal je :) (idd net als de verwarmingsman die je ketel maakt). Erg vreemd om er geld voor mama zijn te moeten krijgen slaat echt helemaal nergens op en waar zou dat dan vandaan moeten komen, dan krijg je wel weer grote gezinnen en overbevolking ja haha. Oke ik heb dan wel meer "werk" maar daar heb ik toch zelf voor gekozen, het is het toch ook allemaal waard. Die lieve lach, die grote knuffel, dat gezichtje als ze aan het spelen is of aan het meehelpen is met poetsen. als je je kind als werk ziet dan had je er voor moeten kiezen om geen mama te worden...zucht sommige mensen op deze aardkloot zijn zo verknipt

10 jaar geleden

Precies!