{{ message.message }}
{{ button.text }}

Count your blessings and feel rich

Als je je echt rijk wilt voelen, tel dan de cadeautjes die je hebt die je niet met geld kunt kopen.

Afbeelding blog 'Count your blessings and feel rich'

Een jaar geleden had ik niet durven dromen dat mijn leven er zo uit zou komen te zien als het nu is. Na een paar onstuimige jaren, met 2014 als dieptepunt, was daar 2015. Een jaar waarin ik (wederom) het mooiste cadeautje heb gekregen dat ik me kon wensen. En dit cadeautje is er eentje die ik niet had zien aankomen, maar ligt nu toch echt in mijn armen terwijl ik dit schrijf.

Zachtjes gaat je buikje op en neer. Je ligt zo tevreden te slapen. En in je slaap gaan af en toe je handjes omhoog, alsof je iets wilt pakken, en dan zakken ze langzaam weer. Een klein kreetje en voorzichtig zie ik een oogje open en weer dicht gaan. Jouw ogen, die heb je echt van je vader. En het feit dat je ze liever dicht hebt dan open, dat ook. Je oren, die heb je van mij. Kleine puntoortjes. Het was het eerste wat me opviel aan jou, waarin ik mezelf herkende.

Ruim drie weken oud nu en eindelijk ben je net zo groot en zwaar als je grote broers bij hun geboorte. Je bent nog steeds een kleintje, maar voor mij ben je al zo groot. Het breekbare uiterlijk van de baby die op 17 november op mijn buik werd gelegd is er al niet meer. Dat heeft plaats gemaakt voor een voller en sterker lijf. Lieve kleine man, je doet het zo goed. Ik ben trots op jou.

Dan strek je je uit en open je je grote ogen. Ogen waarin duizend lichtjes stralen, en ik smelt. Ik kan me geen leven meer voorstellen waar jij geen deel van uit maakt. Jij en je broers, en ook je vader trouwens, zijn mijn mooiste cadeautjes ever. Met jullie voel ik me echt rijk. ♡

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je