{{ message.message }}
{{ button.text }}

Corona Kerst

Kerst 2019 VS 2020

Afbeelding blog 'Corona Kerst' Achtergrond blur afbeelding


Léna was 4 maandjes oud, en ik zat midden in hele  heftige depressie. Waar we normaal bij mijn ouders kerst vieren met 20 man, was dat nu totaal geen optie. Begrijp me niet verkeerd, want ik wilde het Oh zo graag. Ik wil weer de oude zijn. Ik wil niet dat mensen rekening met mij moeten houden. Ik wil dat ik wil pronken met mijn kind. Snap je het nog? 

Ik wil.. dat ik wil.. pronken met mijn kind.


Maarja, kerst ging even wat anders. Mijn ouders hadden dit keer gezorgd dat we het klein zouden houden. Alleen ons gezin en groot- opa & oma. Zij kwamen al in de middag bij elkaar maar ik had maar energie voor ongeveer 2uurtjes, dus dat zag ik niet zitten. Tim en Léna gingen dan wel alvast in de middag, zo kon ik echt even bijtanken voordat ik de drukte tegemoet ging. Vlak voordat we zouden beginnen met eten ben ik die kant opgegaan. Oh wat vond ik het fijn om erbij te zijn! Wel kon ik alleen een beetje observeren. Gesprekken gingen langs mij heen en terugpraten of zelf een gesprek voeren met die drukte? Dat lukte gewoon niet. 


We gingen uiteindelijk met zijn allen aan tafel. Ik zat redelijk aan het einde zodat er geen gesprekken links, rechts en voor mij gaande zouden zijn. En wanneer het tijd was voor een volgende gang, dan ging ik van tafel en in de studeerkamer puzzelen. Het geluid van borden die op elkaar worden gestapeld, klinkelend bestek en noem maar op, dat zou instant voor paniek zorgen. Dat ik dan zou ontploffen van verdriet en niks meer aan zou kunnen, dat moesten we voorkomen. Dus zodoende ging ik tussen elke gang in, stom zitten puzzelen.

Begrijp me niet verkeerd, er is niks mis met puzzelen, ik vind het zelfs leuk! Maar op dat moment voelde ik me echt gehandicapt. Er moest zoveel rekening met mij gehouden worden, en alsnog voelde ik me niet mijzelf. Je wordt geconfronteerd met je gebreken, en dat is zuur wanneer je net aan het genieten bent met je familie.

Corona heeft voor mij 1 voordeel, de isolatie geeft mij rust

Nu komt kerst 2020 er aan. Nog steeds ben ik niet hersteld, maar kan ik gelukkig wel veel meer hebben. Daarbij is er natuurlijk ook nog die ellendige corona. Dat zorgt ervoor dat we maar met een aantal mensen mogen samenkomen, en dat maakt het voor mij eigenlijk een stuk laagdrempeliger. Hoe rot het ook is dat we niet allemaal bij elkaar kunnen zijn!


Kerst 2021

Dan hoop ik echt weer helemaal gezond te zijn en met al mijn geliefde familie en vrienden om mij heen. Maar eerder, mag natuurlijk ook! 

Afbeelding blog 'Corona Kerst'

December 2020

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je