Snap
  • Mama
  • Relatie
  • post_short

Contact verbreken?!

In elke familie lopen er wel eens dingen niet zo lekker. Maar als dat structureel wordt... Elkaar negeren, niet op de hoogte brengen van belangrijke zaken, gemene opmerkingen maken, maar bij andere mensen hielen likken is een korte omschrijving van een situatie in mijn familie. Je zou er bijna het Familiediner bij halen...

Dat brengt mij bij de vraag: Wat zou voor jou een reden zijn om het contact met een zus of broer te verbreken?

10 jaar geleden

Hoi malalini, Jou verhaal is voor mij ZOOO herkenbaar,, 6 jaar geleden leerde ik mijn vriend kennen en sinds dien is mijn leven tot ee hell gebombardeerd door mijn schoonfamilie.. Het begon op het moment dat we elkaar net kende en hijme voorstelde aan zijn familie...Ze mogten mij niet, de letterlijke woorden waren : Zij is niet goed voor je maak het uit.. Vervolgens waren we 7 maanden later onverwachts zwanger.. Toen kwam de uitstpraak naar hem : Ze heeft je er ingeluist maak dat je weg komt nu het nog kan, je wilt nog geen vader zijn.. Op de dag van geboorte van onze eerste zoon was er een drama over wie de slingers mocht ophangen.. Ik kwam thuis uit het ziekenhuis, met ons zoontje steekt mijn schoonvader gewoon ff een sigaret op terwijl ik binnen loop in de huiskamer, ik vraag netjes of hij ff buiten wil gaan staan roken,, nou kreeg me een bek waar je u tegen zegt.. Vervolgens onze 2de zoon, wij vertellen dat we een tweede verwachtten, hun allemaal argwanend kijken, met de vraag : Was dit geplant of heb je hem weer voor het blok gezet..nou je snapt het al erg fijn... we zijn er nog niet... Mijn vriend vroeg mij vorig jaar ten huwelijk.. Ik hartstikke blij, hij hartstikke blij.. Zijn familie blij, achteraf was het schijnheilig gedoe, want ze zeggen hem vervolgens : Je moet niet trouwen, nu kun je haar nog alleen laten wanneer je haar of de kinderen zat bent.. dat gaat dan niet meer zo makkelijk he.. Ik snap ook nog niet waarom je de kinderen hebt erkent ... WTF :||| nou je kunt je voorstellen ik zwaar pissed... Nou komt het laatste, wat alles duidelijk maakt, sept jl is mijn schoonvader overleden, daardoor sprak ik een vriendin die ik in geen jaren heb gesproken weer. Zij had met het broertje en zusje gesproken op de dag van crematie, en wat schept mijn verbazing, er is tegen haar gezegt : Wij twijffelen er aan of de kinderen wel van Niels(mijn vriend) zijn.. Het zou zomaar ook van iemand anders kunnen zijn.... Dit deed voor mij de kous af... Geen schoonfamilie meer.. alleen jammer genoeg schijnen ze zichzelf dit niet aan te willen nemen en blijven ze Niels, zelfs op zijn werk benaderen en nemen niet aan dat hij geen contact meer wil... pfff

10 jaar geleden

Ik denk als het voor jezelf echt niet meer te handelen is.... Als je er zelf onder lijd en je het gevoel hebt er alles aan gedaan te hebben, dan houd het een keer op. Maar goed, dit is misschien makkelijk gezegd als je er zelf niet zo in zit. Bij ons is er ook altijd genoeg aan de hand, maar nog niet dat ik die gedachten krijg, het is toch je familie, denk je dan elke keer weer. Sterkte.

10 jaar geleden

Moeilijk moeilijk! Uit ervaring weet ik ook dat het 'wel contact houden' je ook een berg negatieve energie, ergernissen en verdriet geeft...maar dat het 'niet contact meer hebben' je hetzelfde geeft. Kan je het contact bijvoorbeeld minderen? of dat je het contact toe laat op bepaalde datums/tijden zodat je je er emotioneel op kunt voorbereiden?

10 jaar geleden

Ik heb geen contact meer met mijn broer. Geen ruzie verder. Maar het is duidelijk dat hij geen interesse heeft in een deel van de familie. Ik kan er ook niet echt mee zitten eerlijk gezegd.