{{ message.message }}
{{ button.text }}

Commentaar op anderen

Commentaar, iets wat veel mensen hebben. Ook ik maak mij er schuldig aan.

Afbeelding blog 'Commentaar op anderen'

Denk dat iedereen dat wel doet trouwens. Soms merk je alleen dat sommige mensen wel veel commentaren hebben. 

Commentaar op je manier van doen, je opvoeding, je kinderen, eigenlijk op alles wat je doet. 

Hoe ga je daar eigenlijk mee om? 

Ik ben eigenlijk iemand die best een brede rug heeft. Ik ben niet iemand die snel op zijn teentjes getrapt is eigenlijk. In elk geval zo is dat in mijn beleving. Mensen mogen best dingen zeggen over hoe ze iets vinden hoe ik iets doe. Ook de manier hoe het gezegd wordt, ben ik niet zo vatbaar voor. 
Wel merk ik dat ik het vaak niet terug kan doen. Dan zijn mensen meteen boos of gepikeerd. Jammer vind ik dat wel. 

Vooral mijn man heeft moeite met commentaren. En dan niet van mij of iets haha, maar meer van de buitenwereld. Hij reageert dan ook meteen terug en eigenlijk op precies dezelfde manier als er op hem gereageerd wordt. 

Vandaag ook weer zo'n voorval. Zoals de meeste weten, zijn er problemen omtrent mijn vader. Nou dat is dus nog steeds niet opgelost en het wordt eigenlijk steeds erger. Het is zelfs zo erg dat mijn vader op dit moment aangeeft, alleen maar een verwekker van mij te zijn en niks meer met mij te maken wilt hebben. Alleen zijn kleinkinderen zijn nog welkom en zelfs dat ......
Maar dat even terzijde. 
Ondanks alle gedoe omtrent mijn schoonouders, wil ik graag dat mijn kindjes wel een opa en oma hebben. Nu hebben mijn schoonouders de laatste tijd veel kaartjes gestuurd richting de kids. Zij doen dus iets meer moeite naar hen al is een telefoontje blijkbaar nog steeds te veel gevraagd. Manlief wil ook graag zijn ouders weer zien, dus in ik heb mijn hand over mijn hart gestreken en nu gaan wij zondag na ruim 2 jaar mijn schoonouders weer eens zien. 

Dit kwam mijn moeder dus ten ore en ojee de HEL brak los. Martin gaf dus aan dat mijn vader eigenlijk precies hetzelfde heeft gedaan als zijn ouders en zij wel wilt dat wij het hem allemaal vergeven maar zijn ouders niet. Dus dat ging hard tegen hard met uiteindelijk mijn moeder die ons huis uit gestormd is. 

Martin was dus enorm kwaad om alles (iets wat ik zeer zeker snap) maar ik probeer mij er niet te druk om te maken. Dit omwille van de kids maar ook voor mijn eigen hart zogezegd. 

Commentaar krijg je van iedereen volgens mij, want volgens niemand doe je iets goed. 

Kids te veel achter een beeldscherm, maar als je ze naar buiten stuurt is het weer te koud. 
Kids worden te veel verwend, maar als ze niks krijgen is het ook weer zielig. 

Ik probeer alles maar te doen op de manier die ik goed acht. 

Hoe gaan jullie om met commentaren op dingen die jullie doen? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Relatie

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je