Snap
  • Mama

Spitsuur

Zoals ik in een eerdere blog al schreef, valt de combinatie werk en gezin niet altijd mee.

Zoals ik in een eerdere blog al schreef, valt de combinatie werk en gezin niet altijd mee. Natuurlijk loopt iedereen met gezin en baan buitenshuis weleens aan tegen de gebruikelijke problemen als: kind ziek, oppas ziek, een werkgever die niet flexibel is of overwerken, maar als ik alles eens extra op een rijtje zet, valt mij één ding duidelijk het zwaarst: het zogenaamde spitsuur.

Zo ergens tussen 5 en 7 zijn de kinderen niet op  hun best en zijn mama en papa vaak ook erg moe.Na een lange werkdag en treinreis, waarbij het bij thuiskomst in het najaar al donker is, zou ik het liefst even lekker onder douche springen, maar dat zit er gewoon niet in. Ik maak het mezelf op die dagen meestal met eten al gemakkelijk: denk aan pannenkoeken of soep met stokbrood en kruidenboter, maar toch voelt het nog vaak alsof alles tegelijk op me af komt. Mijn hoofd is nog vol van mijn werk, de kinderen zijn moe en hongerig of juist extreem druk en enthousiast. Ze willen in bad of juist niet en maken sneller ruzie.

Stiekem ben ik dan ook altijd weer blij als de kinderen frisgewassen met volle buikjes en tevreden gezichtjes in hun bedje liggen. De werkdag zit er weer op: even tijd voor mezelf!

 

11 jaar geleden

ook hier rond die tijd hangerig kindje die aandacht wil als mama hele dag gewerkt heeft en die toch eten moet koken. oplossing stoel erbij en meehelpen maar

11 jaar geleden

Wij hebben hier inderdaad ook dagen met spitsuur. Gelukkig zijn het er van november tot april maar 2 dagen maar de andere maanden 3 dagen en dan is het inderdaad soms even aanpoten en weten we iets gemakkelijks. Maar het gevoel als de kleine dan lekker in bed ligt te slapen is heerlijk!

11 jaar geleden

Spitsuur... Ja help! Wij kijken geen TV (meer) in de middag, voorheen zette ik tijdens het koken even een filmpje op, scheelt toch weer, maar sinds onze kleine meid slecht slaapt, kijken we dus geen tv meer na haar middagslaapje, maar dat is wel heel pittig. Ze is moe en wil niets!!! Mijn zoon gaat lekker puzzelen ofzo, maar zij zit zich in de box te vervelen. Gelukkig geeft het eten zelf hier geen problemen :-)

11 jaar geleden

Zeer zeker niet de enige hoor! Ook voor wat betreft het ochtendspitsuur.