{{ message.message }}
{{ button.text }}

Spitsuur

Zoals ik in een eerdere blog al schreef, valt de combinatie werk en gezin niet altijd mee.

Afbeelding blog 'Spitsuur' Achtergrond blur afbeelding
Zoals ik in een eerdere blog al schreef, valt de combinatie werk en gezin niet altijd mee. Natuurlijk loopt iedereen met gezin en baan buitenshuis weleens aan tegen de gebruikelijke problemen als: kind ziek, oppas ziek, een werkgever die niet flexibel is of overwerken, maar als ik alles eens extra op een rijtje zet, valt mij één ding duidelijk het zwaarst: het zogenaamde spitsuur. Zo ergens tussen 5 en 7 zijn de kinderen niet op  hun best en zijn mama en papa vaak ook erg moe.Na een lange werkdag en treinreis, waarbij het bij thuiskomst in het najaar al donker is, zou ik het liefst even lekker onder douche springen, maar dat zit er gewoon niet in. Ik maak het mezelf op die dagen meestal met eten al gemakkelijk: denk aan pannenkoeken of soep met stokbrood en kruidenboter, maar toch voelt het nog vaak alsof alles tegelijk op me af komt. Mijn hoofd is nog vol van mijn werk, de kinderen zijn moe en hongerig of juist extreem druk en enthousiast. Ze willen in bad of juist niet en maken sneller ruzie. Stiekem ben ik dan ook altijd weer blij als de kinderen frisgewassen met volle buikjes en tevreden gezichtjes in hun bedje liggen. De werkdag zit er weer op: even tijd voor mezelf!  

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je