{{ message.message }}
{{ button.text }}

Chemo en koorts

Afbeelding blog 'Chemo en koorts' Achtergrond blur afbeelding

Donderdag 5 oktober heb ik mijn kuur gehad, die dag ging prima, ik heb zelfs nog gekookt en voelde me goed.

Vrijdag werd het al iets minder, maar toch nog redelijk te doen.

Zaterdag begon de ellende, zware hoofdpijn, pijnlijke benen dus rond 13:15 leek het me verstandig om mijn temperatuur maar even te meten..39,4! Oké dat is dus niet goed. Bij een temperatuur boven de 38,5 moet ik het ziekenhuis bellen en normaal ben ik nog wel eens eigenwijs en wacht het af maar deze keer toch maar gelijk gebeld. Ik moest gelijk langskomen maar wel via spoedeisende hulp aangezien ik gelijk een corona verdachte was.

Man gebeld, hij was aan het werk, ondertussen nog een keer mijn temperatuur gemeten en het was al gezakt maar ik had ook 2 paracetamol gehad. Ik baalde alweer dat ik dus het ziekenhuis gebeld had.

Eenmaal in het ziekenhuis werden we in een aparte corona kamer gezet en kwam de verpleegster bloed afnemen, hartfilmpje en longfotos maken. Toen begon het wachten. De arts kwam uiteindelijk en zei dat ik toch moest blijven aangezien ze mijn koorts te hoog vonden. Nou dan kan ik dus wel janken, wat verschrikkelijk.

Ik werd naar de afdeling gebracht nadat ze een corona test bij mij afnamen en ik kreeg vocht toe gediend en antibiotica. Ik knapte savonds vrij snel op gelukkig.

De nacht was rampzalig maar dat ben ik inmiddels wel gewend.

De volgende ochtend had ik nog steeds pijnlijke benen. Er mocht niemand op visite komen omdat ik nog steeds corona verdachte was dus de verveling sloeg aardig toe.

Om 13:30 kwam er een internist binnen en vertelde dat het er opzich oké uitzag, ze eigenlijk geen onstekingswaarde konden vinden maar dat ik wel de antibiotica moest afmaken en dat het via het infuus sneller opgenomen word dan in pil vorm. Maar hij zag aan mij hoe graag ik naar huis wou dus liet hij me gaan! Ik moest wel in huis blijven want de uitslag van de corona test was er nog niet. (Uitslag was negatief)

Eenmaal thuis ging het aardig goed. Extreem vermoeid natuurlijk want ik heb ook bloedarmoede. Tot 17uur.. toen begon de ellende pas echt. Ik heb ongeveer 2 uur lang overgegeven natuurlijk niet 2 uur achter elkaar door haha dat zou niet best zijn. Ik lag helemaal te trillen dat ik op een gegeven moment dacht, geef mij maar spierverslappers want dit gaat niet goed.

Kinderen rond 19uur naar bed en ik ging ook maar een poging doen tot slapen.

Ik werd continu wakker maar het ging wel iets beter. Die middag/avond was echt verschrikkelijk. Ik was zo ongelooflijk ziek dat ik iedereen om mij heen heb genegeerd.

De volgende morgen lag ik erbij als een lijk (woorden van mijn man😉) er kwam geen woord uit en ik wou alleen maar slapen.

Mijn oudste dochter kwam naar me toe en zei mama waarom ben je niet vrolijk? Word je nog wel weer vrolijk? Nou dan breekt je hart.

Alle complimenten voor mijn man die ochtend. Hij heeft de kinderen aangekleed, eten gegeven, school tas ingepakt en gezorgd dat de oudste op tijd op school was.

En het erge is nog dat hij die dag jarig was!

Om 10uur kwam de thuiszorg om mijn picclijn te verzorgen en zag ik dat mijn beste vriendin op visite was. Ik had echt de puf niet om er bij te gaan zitten dus nadat de thuiszorg klaar was vloog ik weer naar boven, dat was wel een rot momentje.

Einde van de dag kwamen mijn schoonouders ook nog even op visite. Nog steeds kwam ik mijn bed niet uit.

Rond 16uur nam ik mijn antibiotica pil en om 17uur hing ik weer boven de wc. Toen heeft mijn man gebeld naar het ziekenhuis om te vragen of ik mocht stoppen met die rommel. En dat mocht gelukkig.

De dagen erna was er vooral vermoeidheid en zware hoofdpijnen.

Pas de donderdag was ik weer helemaal de oude! En dan had ik eigenlijk kuur nr2 al gemoeten!

Kuur 2 krijg ik aankomende donderdag. Ik zie er verschrikkelijk tegen op en ben echt heel erg bang dat ik weer precies hetzelfde op mijn bordje ga krijgen, maar het niet doen, zie ik als opgeven.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je