Snap
  • Mama
  • Chemo

Chemo en hoofdhuidkoeling

Ik ben weer begonnen met chemo, er is sinds 4 september niks gebeurt en ik moet nu ook nog 4 weken wachten op de uitslag van mijn weefsel voor een eventuele studiebehandeling, dus ik moest wat gaan doen aangezien ik wel iets meer klachten kreeg.

Deze kuur was nieuw voor mij en ik zag er verschrikkelijk tegen op. Ik was de hele ochtend van slag en stond continu op het punt om heel snel weg te rennen.

Gisteren ben ik in het ziekenhuis geweest omdat ik een opgezette buik heb door vocht, ze hebben gekeken of ze dat weg konden halen maar het was niet extreem veel dus proberen we het eerst met plastabletten, het komt doordat mijn lever vergroot is en niet zo goed meer functioneerd en daarbij is mijn milt ook vergroot.

Vanmorgen om 09:30 heb ik mij gemeld in het ziekenhuis, eerst kwam mijn oncologe even langs om dat van de plastabletten te bespreken. Ik was zelf niet zo goed te pas, heel erg huilerig dus er kwam niet zoveel uit mij.

Rond 10:15 wouden we beginnen met de hoofdhuid koeling, bij de vorige kuren kon dat niet omdat dat 3 dagen duurde maar ik heb toen zo ontzettend veel geluk gehad dat mijn haar niet uit is gevallen.

Bij deze kuur wou ik het zeker proberen, ik heb zo veel angst voor haaruitval.

Eerst maakt ze mn haar nat en dan krijg ik de kap waar het ijswater doorloopt op mijn hoofd en daarover heen nog een muts die alles op zn plek houd.

De machine moest eerst nog even koelen dus we moesten nog even een half uurtje wachten.

Om 10:45 zette ze het aan.

De pijn kwam meteen! Niet normaal, alsof er iemand 1000 messen in je hoofd steekt. Ik keek op de klok en dacht ik moet dit 10 minuten volhouden dan begint het te wennen.

En dat klopte.

Voor dat ik met de kuur kon beginnen moest de kap al een half uur op mijn hoofd zitten.

11:15 koppelde ze de kuur aan, de 1ste zak duurde 30 minuten en die zou ervoor zorgen dat ik mijn haar zou kunnen verliezen.

Na die zak even de lijn doorspoelen en dan zak nr 2 eraan, ook 30 minuten.

Ik voel me best goed, ik ben best wel moe en heb ook even geslapen.

Na de 1ste zak chemo moest de kap nog 1,5 uur blijven zitten, dus om 13:30 mocht het van mijn hoofd af! Zo fijn gevoel!

De chemo zit erin, de kap is van mijn hoofd dus heel snel naar huis!

Het ging tot nu heel goed, ik heb even eten gekookt en 5 hapjes gegeten, waar ik best last van heb trouwens.

Kinderen slapen nu en nu kak ik ook in, beetje misselijk gevoel en extreem moe! Maar dat mag ook het is 20:00 geweest.

Tot nu toe valt de kuur reuze mee en heb ik mij druk gemaakt om niks.

Deze kuur krijg ik elke week en dan hoop ik over 4 weken een positieve uitslag te krijgen voor een studie behandeling!

3 jaar geleden

Heel veel sterkte, kracht en positiviteit gewenst!🍀🍀🍀

3 jaar geleden

Veel goeie moed in dit gevecht.

3 jaar geleden

Ik lees ook elke keer je blog. Al heb je misschien geen andere keus, respect hoe je het toch maar allemaal doet! Ik duim hard met je mee!!! 🤗🍀

3 jaar geleden

Ik heb elke blog gelezen maar deze greep mij erg aan.. gezien ik zelf in de ‘pruiken’ zit en veel hoor over de coolcap Het is erg indrukwekkend hoe je het verwoord. Super knap dat je het doorgezet hebt!! Hopelijk hoor je bij de grote groep bij wie het niet uit valt, ik ga voor de duimen! Veel sterkte en succes ! 🍀