{{ message.message }}
{{ button.text }}

Carnaval... doe jij mee?

De ene geniet ervan en gaat helemaal los. De ander moet er niks van hebben en is blij dat hij in een dorp woont waar ze het niet kennen.

Afbeelding blog 'Carnaval... doe jij mee?'

Carnaval. Op, volgens mij, alle scholen vieren ze het. De kinderen gaan verkleed naar school en feesten er de hele dag op los. De meeste kinderen vinden het geweldig om zich te verkleden en op die ene dag mag je de hele dag lekker verkleed naar school. Mijn kleuterklas zag er weer geweldig uit. Ik had zelfs een patatzak!

Maar dan kijk ik om me heen. In het plaatsje waar ik woon vieren ze geen carnaval. Het dorp waar ik geboren ben wel. Ze hebben een raad van elk en om 11.11 wordt de dag begonnen in het gemeentehuis. De optocht is leuk maar niet heel bijzonder. 

Vooral liep ik zelf mee in carnavalsoptochten in Duitsland. Echt super gaaf. Zo groot, zo geweldig. Die wagens. Die mensen.... De feesten hier vond ik niet zo boeiend. Er werd voornamelijk heeeeelllll veeelll gedronken.

Met mijn zoontje wil ik dit jaar wel naar een optocht. Ik ben alleen nog een beetje aan het bedenken waar. Hier, klein, of in Noordwijk waar het wat groter is.Hij is dol op muziek... dus dat komt wel goed.

En dan heb je de mensen die er helemaal niks mee te maken willen hebben. Ze vinden het onzin. Boycotten alles en kruipen het liefste weer terug naar bed.

Welk type ben jij? Gaan jullie nog iets doen aan carnaval? Is er bij jullie in de buurt een optocht? Ik ben benieuwd!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je