{{ message.message }}
{{ button.text }}

Cadeautje kinderfeestje; welk bedrag?

Mijn oudste dochter wordt regelmatig uitgenodigd voor kinderfeestjes. Maar dan: het cadeautje kinderfeestje.

Afbeelding blog 'Cadeautje kinderfeestje; welk bedrag?' Achtergrond blur afbeelding

Het klinkt misschien bijna als een luxe probleem, maar mijn oudste dochter wordt regelmatig uitgenodigd voor kinderfeestjes. Superleuk natuurlijk, maar toen zij zelf in het najaar haar kinderfeestje gaf, was ik best verbaasd over dat ze van sommige kinderen zoveel kreeg. Ik zelf vind een bedrag van rond de 7 euro perfect, maar mijn dochter kreeg van sommige kindjes cadeautjes van 10 a 15 euro. Dat vind ik behoorlijk veel voor een klasgenootje.

Het probleem is dat je dan al snel de neiging hebt om zoveel terug te doen, maar eigenlijk vind ik dat niet nodig. Kinderen krijgen tegenwoordig al zoveel en ze moeten leren om ook tevreden te zijn met kleine dingen. Bovendien zijn er voor ongeveer 7 euro al hartstikke veel leuke dingen te koop. Meiden houden vaak van knutselspullen en voor dat bedrag kun je heel wat kopen. Gelukkig ben ik sowieso nogal goed in shoppen voor leuke prijsjes, dus dat scheelt al heel erg veel.

Ik laat het het ook afhangen van de band die mijn dochter met de jarige heeft, want het maakt nogal uit of het om haar beste vriendinnetje gaat of over een kind waar ze eigenlijk nooit mee afspreekt.

Voor alle mama`s met schoolgaande kinderen: welk bedrag houden jullie ongeveer aan? Wat is in jullie omgeving gebruikelijk?

Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je