Snap
  • Mama
  • Babyspullen

Cadeautje kinderfeestje; welk bedrag?

Mijn oudste dochter wordt regelmatig uitgenodigd voor kinderfeestjes. Maar dan: het cadeautje kinderfeestje.

Het klinkt misschien bijna als een luxe probleem, maar mijn oudste dochter wordt regelmatig uitgenodigd voor kinderfeestjes. Superleuk natuurlijk, maar toen zij zelf in het najaar haar kinderfeestje gaf, was ik best verbaasd over dat ze van sommige kinderen zoveel kreeg. Ik zelf vind een bedrag van rond de 7 euro perfect, maar mijn dochter kreeg van sommige kindjes cadeautjes van 10 a 15 euro. Dat vind ik behoorlijk veel voor een klasgenootje.

Het probleem is dat je dan al snel de neiging hebt om zoveel terug te doen, maar eigenlijk vind ik dat niet nodig. Kinderen krijgen tegenwoordig al zoveel en ze moeten leren om ook tevreden te zijn met kleine dingen. Bovendien zijn er voor ongeveer 7 euro al hartstikke veel leuke dingen te koop. Meiden houden vaak van knutselspullen en voor dat bedrag kun je heel wat kopen. Gelukkig ben ik sowieso nogal goed in shoppen voor leuke prijsjes, dus dat scheelt al heel erg veel.

Ik laat het het ook afhangen van de band die mijn dochter met de jarige heeft, want het maakt nogal uit of het om haar beste vriendinnetje gaat of over een kind waar ze eigenlijk nooit mee afspreekt.

Voor alle mama`s met schoolgaande kinderen: welk bedrag houden jullie ongeveer aan? Wat is in jullie omgeving gebruikelijk?

Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties.

11 jaar geleden

Wij geven niet meer dan 10 euro uit. Alleen het beste vriendje en het beste vriendinnetje wil ik nog wel eens een uitzondering maken. dat andere moeders mee uit willen geven moeten zij weten. Ik merk wel dat kindjes daar ook opletten bij het uitpikken van vriendjes voor hun feestje. en dat vind ik veel kwalijker

11 jaar geleden

Waarschijnlijk gaan die ouders vanzelf ook wat minder uitgeven :-)

11 jaar geleden

Je hebt gelijk! Maar ik vind het toch wat 'ongemakkelijk' als iemand op een kinderfeestje met een cadeau van 15 euro aan komt. Wie weet moet ik het anders zien en is die moeder net zo goed in koopjes shoppen als ik...hi,hi..

11 jaar geleden

Wij houden hier ook cadeautjes van 7 á 8 euro aan hoor. Vindt echt wel genoeg hoor, anders worden die feestjes wel een duur grapje. Ieder moet zelf weten wat hij/ zij doet, maar wij doen daar niet aan mee. Maar ik merk dat bij ons de meeste ouders wel dezelfde standaard hebben.