{{ message.message }}
{{ button.text }}

Buitengesloten door vriendinnen!?

Mijn eerste blog na lang twijfelen! Toch maar proberen want ik ben benieuwd naar jullie ervaringen/reacties.

Afbeelding blog 'Buitengesloten door vriendinnen!?'

Een blog schijven, wel doen, niet doen? Twijfel twijfel....Want waar begin ik ergens? En wanneer heb ik überhaupt tijd om een blog te schrijven?!

Nou, toch maar proberen! Ik lees bijna alle blogs wel op Mamaplaats en herken veel verhalen.

Ik was benieuwd of er andere mama's zijn die het volgende herkennen;

Ik zit al heel lang, al zeker wel een paar jaar, met iets. De ene dag denk ik er niet eens aan en de volgende dag word ik opeens weer zo boos en verdrietig.

In juli 2010 ben ik voor het eerst mama geworden, ik was toen 26 jaar en 2,5 jaar samen met mijn vriend.

Voor dat ik mijn vriend leerde kennen was ik 2 jaar vrijgezel na een relatie te hebben gehad van 7 jaar. In de 2 jaar dat ik vrijgezel was, was het lang leve de lol. Ik woonde lekker alleen, autootje voor de deur en kon doen en laten wat ik wou. Elk weekend met vriendinnen op stap, soms wel 3 feestjes in een nacht. Wat een ongelooflijke lol hebben we gehad, heerlijk die vrijheid, zal die tijd nooit vergeten. Op een gegeven moment was het toch ook wel leuk geweest en op dat moment leerde ik mijn vriend kennen. Ik werd rustiger en ging me "settelen". Ik was er aan toe! Ondertussen gingen vriendinnen door met het lang leve de lol. Prima natuurlijk, ze waren vrijgezel en jong! Toen ik zwanger was van mijn dochtertje was iedereen mega enthousiast!! Ze konden allemaal niet wachten tot ze er was, en ook na de geboorte waren ze de meeste trotse tantes! Tot er op een gegeven moment iets veranderde. Ik weet niet meer precies hoe en wanneer dat was maar ze lieten me een beetje links liggen. Ik was niet gezellig meer denk ik. Ik ging tenslotte niet meer mee naar feestjes en andere uitjes.

Inmiddels hebben wij ook een zoontje van bijna 16 maanden en voel ik me steeds vaker ongelooflijk "buiten gesloten".

Een van mijn vriendinnen is inmiddels ook heel gelukkig in de liefde maar gaat toch door met het feesten etc.

Oke, ieder zijn ding.

Op social media lees en zie ik hoe ongelooooflijk leuk mijn vriendinnen het allemaal hebben samen en lachen ze om hun inside jokes. Niemand die vraagt hoe het mij gaat, of hoe het met de kids gaat. Langskomen doen ze ook niet meer, hebben ze t te druk voor. Er word niet heel erg meer naar mij omgekeken zeg maar.

Een tijd geleden waren we samen om de verjaardag van mijn beste vriendin te vieren, wij zijn al ons hele leven vriendinnen, al sinds ons 2e jaar, sinds de crèche. Nooit ruzie gehad en nooit "uit elkaar" geweest. We vierden toen haar 30e verjaardag. De rest vd vriendinnen zijn allemaal sinds een jaar of 10 in beeld.

Ik was ergens mee bezig en opeens hoorde ik ze allemaal lachen om de super grappige gesprekken die ze met elkaar hadden in de "vriendinnen app"! What the f*ck?!? Dacht ik!! Vriendinnen app?? Ehmmm, halloooo?? Ik zit daar niet in he ladies? Beetje ongemakkelijk dit, sommige van jullie kennen elkaar nog maar net!!

Nou ja, ik hoor er dus niet meer bij want ik heb nou eenmaal een rustig leven met 2 heerlijke kinderen.

Ik heb dit wel eens laten vallen, dat ik dit vervelend vind (zacht uitgedrukt) maar er word niet echt heel erg op ingegaan. Ik laat het ook maar gaan denk ik. Ik ben nog steeds de enige met kindjes uit ons "groepje" ook al zijn wel "al" rond de 32 maargoed, pijn doet het wel. Want waar ligt t nou aan? Ik vat het veel te persoonlijk op!

Ik mis vriendinnen met kinderen die snappen hoe het leven met n gezin in elkaar zit!!

Zijn er mama's die dit herkennen? Hoe gaan jullie er mee om?

Liefs,

Mama van I & J

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je