Snap
  • Mama

Budgetteren.. het kan echt!

Ik merk vaak dat mensen niet goed kunnen budgetteren als het op boodschappen gaat. Sinds kort moet ik zeggen dat het ons byzonder goed lukt

Ik ben nooit supergoed geweest in boodschappen doen.
En ook ik heb op harde manier moeten leren dat het geld gewoon echt op was.
Meer dan eens kwam ik op woensdag zonder geld te zitten terwijl ik pas echt op vrijdag weer geld had.
Nou is geld lenen niet het allerleukste. Dus daar gingen we. Mama gaat budgetteren..


Ik ben dus zoals al snel duidelijk is niet de meest zuinige persoon.
Toch krijg ik het voor elkaar om met een huishouden van 4 (waarvan er 1 nog in de luiers zit) en 3 dieren op ongeveer 50/60euro per week te zitten. Een van de eerste dingen die ik mezelf heb aangeleerd is een boodschappen briefje te maken. Hoe clichee het ook klinkt, het werkt.
Een vriend van mij doet het nu ook met boodschappenbriefje en geeft nu de helft minder uit.

Verder doe ik weekend/weekboodschappen.
Op vrijdag doe ik de boodschappen voor vrijdag zaterdag zondag. Op maandag doe ik boodschappen voor maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. Ik maak dus 2 boodschappenbriefjes. Verder ben ik heel duidelijk. Ik koop op vrijdag 1 zak chips en 1 zak snoepjes voor de rest van de week. Is het snoep bvb op zondag al op. Helaas pindakaas er worden geen snoepjes bijgehaald.

verder ga ik alleen nog maar tussendoor naar de winkel als het ECHT moet.
Als tussendoor ineens het afwasmiddel op is of het wcpapier oid.
En ook dan gaat er een boodschappenbriefje mee.
Ook al heb ik maar 2 dingen nodig.

Verder houdt ik een kasboek bij.
Hoe klein ook, overal bewaar ik het bonnetje van.
Zo heb ik direct een overzicht wat ik uitgeef (en wat er eventueel binnenkomt)
Waar ik in het verleden gewoon structureel geld te kort kwam, hield ik afgelopen week gewoon 50euro over op mijn weekbudget. Dit zet ik dan in de week erop bij, bij mijn nieuwe weekbudget.
Voor het weekend heb ik nu 25euro aan weekboodschappen gedaan. En zal ik ook ongeveer hetzelfde misschien 35euro uitgeven aan de rest van de week.

Ik zou zeggen probeer het uit.
Mijn tips zijn

-kasboekje bijhouden
-boodschappenbriefje
-weekend en weekboodschappen doen. Of als je er tijd voor hebt 1x in de week boodschappen doen.

Geloof me het werkt. Ik was ook echt heel sceptisch maar voor ons gezin werkt het echt megagoed.

Door deze besparing kan ik mijn abonnement betalen elke maand en zonder problemen ook mijn sportschool betalen.  (over mijn avonturen in de sportschool zullen vanaf morgenavond blogs komen) 

8 jaar geleden

Ik was er in het begin ook echt niet goed in. Maar het is zeker met een kasboekje gewoon leuk om je weekbedrag te zien groeien. En je houdt geld over voor leukere dingen

8 jaar geleden

Budgetteren? Hmmm... Misschien toch eens gaan doen. Ik doe bijna dagelijks boodschappen. Dat is ook omdat ik mijn producten graag vers koop. Al ben ik sinds een half jaar wel fan geworden van Lidl. Niet voor de verse producten, maar wel voor drinken, koekjes, snoepjes enz. Fruit koop ik daar wel af en toe. En idd Feline, de excellent producten van de appie... Jammie!

8 jaar geleden

Het is ook niet makkelijk hoor. Consequent zijn en streng voor jezelf, dat werkte voor mij. Ik ben ook nog steeds geneigd om dingen te kopen die we niet nodig hebben. maar het feit dat ik hierdoor mijn abbo kan betalen van zowel mijn telefoon als mijn sportschool motiveert toch ook wel

8 jaar geleden

Knap dat je dit vol houdt. :) wij budgetteren door 1 x in de week boodschappen te doen ipv meerdere keren in de week en veel uit de bonus te halen en in te vriezen. Zodat we veel dingen goedkoper halen. We doen namelijk wel boodschappen bij de AH, nu deze dichterbij en groter is geworden dan de nettorama. Bij de ah vind ik het altijd moeilijk mij niet te laten verlijden door excellent producten maar dit gaat sinds we 1x in de week boodschappen doen veel beter. :)