{{ message.message }}
{{ button.text }}

BUDGET CHALLENGE - rondkomen met een weekbudget van €60 met 4 kids

Afbeelding blog 'BUDGET CHALLENGE - rondkomen met een weekbudget van €60 met 4 kids' Achtergrond blur afbeelding

Deze week heb ik mezelf voor een uitdaging gesteld. Rondkomen met een weekbudget van €60,00 voor ons gezin.

No way! Was mijn eerste gedachte! Maar het bleef me bezighouden nadat ik een bericht had gelezen van @totheildesvolks over armoede in Nederland

Waarom zou je deze challenge doen Linda? Tsja, die vraag stelde ik mezelf ook een paar keer! En Peter vroeg het me minstens net zo vaak 😜 Want waarom zou je het jezelf zo moeilijk maken als het niet hoeft?

Maar toen ik vorige week de winkelstraten doorliep met alle sinterklaas,- kerst,- en verjaardagscadeaus van de komende maanden; voelde ik me dankbaar en blij maar tegelijkertijd bijna schaamtevol bewust van de luxe die wij daarin hebben ten opzichte van zoveel anderen. Niet alleen onze Compassion kindjes flitsen dan door m’n hoofd, maar ook de kinderen hier in Nederland die in een gezin opgroeien waar armoede is.

Ik ben onwijs dankbaar dat ik in de supermarkt kan kopen wat ik wil en mijn kinderen kan verwennen met wat lekkers of mensen uit kan nodigen om te komen eten. We zijn heel geldbewust, ook in onze opvoeding. Maar ik wil de uitdaging wel eens aan gaan voor mezelf én mijn kids om te ervaren hoe het is met minder te leven én van daaruit nog meer te beseffen hoe dankbaar we mogen zijn 🙌🏼

Plus, ik wil leven om te delen. En ik geloof dat door jezelf te beseffen hoe goed je het hebt, je nog meer kunt delen met mensen die het minder hebben. Daarom doen we mee!

In mijn stories op instagram zal ik de komende dagen delen hoe we deze week beleven. Wat denk je...gaan we het redden van €60,00 per week?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je