{{ message.message }}
{{ button.text }}

Broer&Zus. Zoek de verschillen!

Licht en donker. Zon en maan. Donder en bliksem. Vuur en water. Broer&Zus. Zó verschillend maar zo gelijk.

Afbeelding blog 'Broer&Zus. Zoek de verschillen!' Achtergrond blur afbeelding

Nu Mevrouw bijna 1,5 jaar is en je kan zien dat ze haar eigen "ikje" aan het intwikkelen en aan het ondekken is, zie ik als Mama zijnde hoe mega ze verschild in dingetjes met haar Broer. Het leek me leuk om die is op een rijtje te zetten :D

De verschillen

Mevrouw is madly in love met boekjes. De hele dag komt ze met boekjes in haar handjes aangelopen, slaat ze de boekjes tegen je hoofd aan (om je dan even extra te herinneren dat je nu toch echt weer moet voorlezen) en het eerste wat ze s'ochtends doet als ze uit het grote bed geklommen is, is naar de boeken kast lopen om ALLE boekjes eruit trekken om vervolgens met.. Ja duhhh, hoe raad je het?! EEN BOEKJE aan te komen lopen! Meneer daar in tegen zou het allemaal een worst wezen. Boekjes interesseren hem geen bal! Al heeft hij toch één lievelings boekje: POTJE! Ja, zo heet het boekje. 

- Meneer kan makkelijk een halve tot hele film kijken, lekker op de bank chillend. Buiten een paar vreugdes kreten hoor of zie je hem dan niet. Ookal heeft hij de film al 10.000 keer gezien (zoals Cars). Mevrouw kan écht niet stil zitten, voor niks niet! Behalve als je haar vast ketend in haar kinderstoel..

- Aankleden met Mevrouw is niet overdreven een LIVING HELL!! Ze krijst de hele boel bij elkaar alsof ze word gemarteld, ELKE DAG! Ze probeerd op alle mogelijke manieren die in haar macht liggen te ontkomen aan de kleding, oh oh die helse kleding! En ohweee als je iets over haar hoofd aan wil trekken, dat is nog wel het aller ergst. Ze klap haar hoofd naar achter, krijst het uit, probeert het van zich af te trekken, probeert te ontkomen en word hystirisch! OMG!! Meneer, heeft hier (godzijdank) nog nooit last van gehad. Als ik truien ophang is zijn kast wil hij het liefst dat ik hem er een aantrek, ook kiest hij die zelf uit :) zo cute!

- Als Meneer in bad moet, vind hij dit super leuk.. Maar je voelt hem natuurlijk al aankomen, er moet iets zijn, haha! En ohja er is iets, namelijk water in zijn ogen of over zijn gezicht! Paaaaaanisch word hij ervan, tot gillen en huilen aan toe! Gelukkig hoef ik zijn haartjes maar eens in de week te wassen.. Maar die ene keer is het grootste bad drama van de week! Mevrouw maakt het echt geen moer uit. Die houd haar hoofdje lekker onder de douchekop of knijpt een volle spons boven haar hoofd uit. Huilen doet ze niet, het kan haar gestolen worden.

- Tandenpoetsen.. Net als het aankleed verhaalt HELL met Mevrouw gillen, janken, schreeuwen, alle spieren in haar lichaam tegelijk strekken en de tandeborstel probeert ze uit haar mond en uit mijn handen te trekken, pffff.. Meneer vind tandenpoetsen wel leuk. Hij wil altijd liedjes horen tussendoor en zegt netjes AA en IE!!

- Meneer wil het liefst de hele dag door een speen. Mevrouw is er niet eens afhankelijk van als ze naar bed gaat.

- Meneer is tablet en telefoon gek. Mevrouw toont totaal geen intressen.

- Mevrouw is een Papa's kindje, Meneer een Mama's kindje :)

- Mevrouw eet 95% van wat je haar voorschoteld gewoon op. Meneer is megaaa kieskeurig en en zal allea wat hij "niet lekker" vind er tussen uit peuteren. 

Toch houden ze ook wel van dezelfde dingen ondanks ze zo mega veel verschillen. Twee totaal verschillende karacters! Maar ze zijn naruurlijk hun eigen ikjes :) Twee verschillende kindjes en ook Broer&Zus.

De overeenkomsten

- Beide houden ze van: Nijntje, Kikker en Eend, Cars, Insideout. Er is (nog) nooit gemiep over iets wat de ene wil kijken wat de ander niet leuk vind.

- Beide vinden ze het geweldig om erop uit te gaan! Speeltuin, park, Oma, KDV. Ze zijn in voor avontuur en buitens huis zijn is dan ook altijd mega leuk!

- Beide houden ze van muziek! Ze dansen er samen op los!

- Beide spelen ze het liefst met auto's. Mevrouw haar eerste wors was zelfs auto! "Ata!" in haar eigen taaltje. :)

- Beide houden ze van knuffelen!!

- Beide krijgen ze echt súper laat haar..

Haha!!

Maar over duidelijk Broer en Zus! Hopelijk hebben ze hun hele leven lang een fijne band met elkaar :)

 

1

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je