{{ message.message }}
{{ button.text }}

Broek plassen en naar school

Niet op FB

Afbeelding blog 'Broek plassen en naar school'

Altijd lastig als je kind moeite heeft met zindelijk worden. Mijn zoon nu 8 plaste tot halverwege groep 2 soms nog in zijn broek. En met slapen maken we hem nog steeds voordat wij zelf gaan slapen wakker om een plasje te gaan doen.

Hoe blij waren we dan ook met de 2de die het schijnbaar vlak voordat hij naar groep 1 ging onder controle had. Niets bleek minder waar maar juf gaf aan dat het vaker voor kwam en dat hij gewoon moest wennen. En dat klopte want naarmate het jaar vorderde kwam hij steeds vaker uit school in de kleren die ik hem in de ochtend had aangetrokken.

Maar deze zomervakantie is er iets veranderd. Opeens is hij weer volop in zijn broek gaan plassen. En dan niet een klein beetje maar een hele plas. En niet 1x op een dag maar soms wel 2 of 3 keer. We hebben allerlei oorzaken bedacht: Laat naar bed op vakantie dus misschien moe. Te enthousiast dat hij vergeet dat hij moet of te lang wachten waardoor hij te laat bij de wc aan komt.

Al met al zitten we nu alweer een week in "ritme" maar toch moeten we geregeld verschonen. We hebben met hem gepraat maar hij weet het zelf ook niet. Het overkomt hem gewoon. Melden dat als hij maar een klein beetje voelt dat hij moet gaan heeft geen zin. Als een kind moet, dan moet het. Boos worden doen we sowieso niet want hij doet het niet met opzet.

Maar volgende week moet hij toch weer naar school. Nu kan ik juf natuurlijk aangeven dat ze hem moet sturen maar ja, ze heeft ook nog 27 andere kinderen in de klas. Ik zal maar een extra setje kleren meegeven en hopen dat hij het weer onder controle gaat krijgen.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Plassen

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je