{{ message.message }}
{{ button.text }}

Broederliefde of oorlog?

Mijn lieve Noah wordt grote broer van een klein broertje! Met zo’n 13 maanden verschil in leeftijd wordt dat natuurlijk dolle pret! Of niet, en verandert mijn huis straks in een slagveld waar een eeuwige strijd gevoerd gaat worden?

Afbeelding blog 'Broederliefde of oorlog?' Achtergrond blur afbeelding

Het is mooi hoeveel verschillende ervaringen en meningen het simpele zinnetje ‘Noah krijgt er een broertje bij, het is weer een jongen!’ kan oproepen bij mensen.

De één verzekert het me dat dit natuurlijk een waanzinnig feest wordt voor de beide boys, wat zullen ze veel aan elkaar hebben! En ook voor mij is het feest. De eerste tijd nog enorm druk, maar daarna zal ik het rustiger krijgen want twee broertjes met zo weinig leeftijdsverschil: die houden elkaar bezig! Zo wordt mij verzekerd. Vervolgens vertelt een ander mij het verhaal van een kennis van een kennis, waar het vanaf de dag dat broertje nummer 2 zich aandiende gedaan was met de rust in huis. Ruzie, gehuil en drama was het daar al acht jaar lang. De twee waren vanaf dag 1 jaloers op elkaar, konden niet met elkaar overweg en zetten zelfs buitenshuis de boel op de stelten door ieder ander kind mee te trekken in hun geruzie!

Nou, ben ik zelf vrij nuchter en wacht het gewoon geduldig af. Uiteraard rekening houdend met de kans op jaloezie (wat mijn inziens ook had gekund als de kleine mini een meisje was geweest) en daar op inspelend door altijd te proberen beide kinderen afzonderlijk net zo veel aandacht te geven. Meer dan dat kan ik niet doen. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen met broertjes. Is het een gezellig chaos, of staan de wapens iedere dag weer op scherp?!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je