Snap
  • Mama
  • post

Broederliefde of oorlog?

Mijn lieve Noah wordt grote broer van een klein broertje! Met zo’n 13 maanden verschil in leeftijd wordt dat natuurlijk dolle pret! Of niet, en verandert mijn huis straks in een slagveld waar een eeuwige strijd gevoerd gaat worden?

Het is mooi hoeveel verschillende ervaringen en meningen het simpele zinnetje ‘Noah krijgt er een broertje bij, het is weer een jongen!’ kan oproepen bij mensen.

De één verzekert het me dat dit natuurlijk een waanzinnig feest wordt voor de beide boys, wat zullen ze veel aan elkaar hebben! En ook voor mij is het feest. De eerste tijd nog enorm druk, maar daarna zal ik het rustiger krijgen want twee broertjes met zo weinig leeftijdsverschil: die houden elkaar bezig! Zo wordt mij verzekerd. Vervolgens vertelt een ander mij het verhaal van een kennis van een kennis, waar het vanaf de dag dat broertje nummer 2 zich aandiende gedaan was met de rust in huis. Ruzie, gehuil en drama was het daar al acht jaar lang. De twee waren vanaf dag 1 jaloers op elkaar, konden niet met elkaar overweg en zetten zelfs buitenshuis de boel op de stelten door ieder ander kind mee te trekken in hun geruzie!

Nou, ben ik zelf vrij nuchter en wacht het gewoon geduldig af. Uiteraard rekening houdend met de kans op jaloezie (wat mijn inziens ook had gekund als de kleine mini een meisje was geweest) en daar op inspelend door altijd te proberen beide kinderen afzonderlijk net zo veel aandacht te geven. Meer dan dat kan ik niet doen. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen met broertjes. Is het een gezellig chaos, of staan de wapens iedere dag weer op scherp?!

10 jaar geleden

Hoop ik ook voor je tis pittig kort op elkaar maar echt geweldig en we hebben net anderhalf uur duploen erop zitten zo geweldig als ze dat samen doen. Hier geniet ik erg van krijgen over 4 maanden derde kindje weten niet wat word maar nog een jongen lijkt me geweldig. Geniet van je boys

10 jaar geleden

Ja, ik zou inderdaad willen dat ik daar een afstandsbediening voor had...even die volumeknop wat lager zetten, ha,ha...

10 jaar geleden

Jippie, dat klinkt goed! Ik hoop dat ik het ook zo mag gaan ervaren! :)

10 jaar geleden

Hihi, oh heerlijk twee van die bekvechtende meiden! Zou je af en toe de volumeknop wel lager willen zetten of niet? Fijn dat ze zo dol op elkaar zijn.