{{ message.message }}
{{ button.text }}

Brief aan mijn dochter Jessa

Dankbaar, dat is wat ik ben. Voor het feit dat jij in mijn leven kwam, mijn lieve dochter!

Afbeelding blog 'Brief aan mijn dochter Jessa' Achtergrond blur afbeelding

Elk jaar, elke maand, elke week en elke dag worden er veel baby's geboren. En ook al worden er zoveel baby's geboren, elke baby is een wonder. Een wonder waarvan ik hoopte dat ik dat ooit ook mee zou mogen maken. Op de een of andere manier had ik altijd het gevoel dat ik geen kinderen zou kunnen krijgen. Dit was niet echt ergens op gebaseerd, puur een gevoel. Misschien doordat men er in het algemeen zo makkelijk vanuit gaat dat elk stel kinderen kan krijgen. 'Wanneer nemen jullie kinderen?' Op die tour.

In januari 2015 woonden papa en ik net een maand in ons mooie nieuwe huis. Dolgelukkig waren we met dit huis waarin we hoopten ooit kinderen te zullen zien opgroeien. Want we wilden allebei graag kinderen, maar het startsein om 'te gaan proberen' hadden we nog niet gegeven. In februari merkte ik echter veranderingen in mijn lichaam. Vooral dat ik last had van pijnlijke borsten deed bij mij een belletje rinkelen. Ik zou toch niet...? Maar omdat ik geen zwangerschapstesten in huis had bleef het een vaag vermoeden. De volgende dag snelde ik in mijn lunchpauze naar de drogist en sloeg ik zwangerschapstesten in. De rest van de dag riepen de testen naar mij vanuit mijn tas, en pas 's avonds deed ik in het bijzijn van papa een test. Vrij snel zag ik één streepje verschijnen, het tweede streepje bleef uit. Vals alarm, dacht ik, en legde de test weg. Een paar minuten later wilde ik de test weggooien en wat zag ik.... Een heel wazig, maar toch zeker aanwezig tweede streepje. Het was jouw aankondiging dat jij in mijn buik groeide. Ik was echt zwanger!

Op 17 oktober 2015 hield ik je, na bijna 41 weken aftellen, dan eindelijk in mijn armen. Zwanger zijn van jou was echt een mooie ervaring met veel prachtige herinneringen om dankbaar voor te zijn. Dankbaar ben ik voor het mooie moment waarop we mijn ouders vertelden dat ze voor het eerst opa en oma zouden worden, en dankbaar ben ik dat ik ze dat kon schenken. Dankbaar ben ik voor het moment van de eerste echo, waar we een klein boontje in mijn buik zagen met een kloppend hartje. Meteen tot over mijn oren verliefd op jou. Dankbaar ben ik dat ik, dankzij jou, via Moeders voor Moeders een kleine bijdrage kon leveren om andere vrouwen te helpen om hun kinderwens ook uit te laten komen. Dankbaar ben ik voor de pretecho die ik als verrassing op mijn verjaardag van papa kreeg, waarop we jou goed konden zien. Je bleek ook nog is een meisje. Een mini-me! Dankbaar ben ik voor de 20-weken echo, waarvoor ik best zenuwachtig was maar waaruit geen gekke dingen naar voren kwamen. En je was nog steeds een meisje ;) Dankbaar ben ik voor de eerste tekenen van leven die ik voelde in mijn buik. Nog dankbaarder ben ik voor het moment waarop papa ook voor het eerst jouw schopjes voelde, toen we op 'babymoon' waren in Amerika. Dankbaar ben ik voor de fantastische babyshower die mijn vriendinnen en papa als verrassing voor mij hadden georganiseerd. Dankbaar ben ik voor alle lieve kaartjes en cadeautjes die jij nog voordat je geboren was van familie, vrienden en collega's kreeg. Je kwam echt in een warm bad ter wereld! Dankbaar ben ik voor het feit dat je ondanks een bevalling met complicaties gezond ter wereld kwam. En het meest dankbaar ben ik voor de blakende, mooie baby die ik mijn dochter mag noemen! 

Jij bent de grootste zegening ooit. Ik hou van je Jessa.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je