{{ message.message }}
{{ button.text }}

Brief aan alle neppe horrorclowns

Horrorclowns zie je de laatste tijd veel voorbij komen op het journaal. Tot grote afschuw van veel mensen, vooral ouders van jonge kinderen.

Afbeelding blog 'Brief aan alle neppe horrorclowns'

Beste jongeman die het grappig vindt om als horrorclown op straat de mensen de stuipen op het lijf te jagen,

Ik snap dat het dope is om een mega awesome idee te bedenken voor je nieuwste vlog. Waar je dan super veel views en likes op krijgt. Waar je vrienden je een gave gast om vinden. Hoe grappig is het om verkleed als horrorclown uit de most screary movie ever IT van master of horror Stephen King rond te lopen en mensen te pranken? Hoe harder ze schrikken, hoe gaver het filmpje wordt. Hoe harder ze wegrennen, hoe gruwelijker het resultaat voor de tofste vlog ooit.

Volwassenen doen het in hun broek vanwege het grote mes of de kettingzaag waarmee je rondsjouwt en waarmee je stoer rondzwaait. Maar heb je ook gedacht aan de kleine kinderen, die jou ook kunnen tegenkomen? Hoe keek jijzelf als zes/zeven-jarige tegen zulke eng geschminkte clowns aan? Wat had het met je gedaan als je zo’n engerd als vijfjarige tegen was gekomen? Heb je ooit stilgestaan bij de langdurende gevolgen die jouw kortdurende actie met zich mee kan brengen?

Een Youtube-filmpje blijft misschien een paar daagjes een grote hit. Je bent misschien voor héél even een stoere held in de ogen van je leeftijdsgenootjes. Maar na een paar dagen zijn zij weer verveeld op zoek naar tientallen andere nog veel gavere filmpjes. Je moment of fame is maar van heel korte duur. Terwijl het beeld van die enge clown op het netvlies van die kleine kids nog heéél lang blijft staan. Die arme kids worden nog lang achternagezeten in hun dromen door het beeld dat jij ze gegeven hebt. Áls ze al durven te gaan slapen…..

Ik ben me ervan bewust dat je tegenwoordig echt alles uit de kast moet halen om het verwende youtube-publiek nog te entertainen. Maar zeg nou zelf…. Als je al tientallen clowns op het internet en op het journaal bent tegen gekomen, ben je dan nog vernieuwend en origineel? Bedenk alsjeblieft iets anders. Iets dat minder schadelijk is voor tere kinderzieltjes. 

Gegroet, een moeder.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je