{{ message.message }}
{{ button.text }}

Break a leg (liever niet)

In het Engels betekent deze zin dat je iemand succes wenst. In dit geval kunnen we de zin letterlijk vertalen: breek een been...

Afbeelding blog 'Break a leg (liever niet) '

Kennen jullie het verhaal van die ene oma die op een Spacecooter ging staan? En die er daarna keihard afviel. Precies met haar knie op de rand van een stoeptegel. Met als gevolg dat ze naar het ziekenhuis moest. Daar bleek dat haar knie gebroken was. Nu zit ze de komende zes weken in een brace en kan niets.

Bovenstaand verhaal gaat over mijn schoonmoeder. Stiekem moest ik wel lachen toen ik hoorde wat er was gebeurt. En niet omdat ik een hekel heb aan mijn schoonmoeder. In tegendeel. Ik bof met haar. Ik kan er altijd terecht, ze staat altijd voor ons klaar. En bovenal is ze een hele lieve oma voor de kinderen. Waarom ik dan wel moest lachen? Omdat ik precies voor me zag hoe het is gegaan. Dat ze heel stoer de Spacescooter van een jarig nichtje pakt. Er met een grote lach en heel veel bravoure op gaat staan. Om vervolgens tegen iedereen te zeggen dat ze dit wel kan. Een beetje overmoedig wordt en dan... op de grond ligt. Je moet ook weten dat oma soms denkt dat ze iets jonger is als ze in werkelijkheid is. Ze klimt bij wijze nog van samen met de kinderen in de hoogste boom. Ergens verbaas ik me erover dat het nu pas een keer 'misgaat'.

Oma heeft een 'flinke boem' gedaan, zoals onze Diva het zo mooi zegt. 'Oma was een beetje dom', voegt Kleuter er nog aan toe. Oma past elke week één of twee dagen op de kinderen zodat deze mama kan werken. Nu scheelt het dat ik slechts 2 ochtenden op locatie werk en de rest vanuit huis (lang leve het hebben van een eigen bedrijfje). Die ochtenden werk ik gewoon en is Diva wel bij oma (Kleuter zit op school), samen met haar suikertante. Na de lunch neem ik Diva mee naar huis. Mijn 'thuiswerk' heb ik verschoven naar de avonduren. Het is wat omgooien, maar prima te doen.

Omdat oma toch wel graag naar buiten wilt, heeft opa een rolstoel geregeld. Zo eentje met een steuntje waar ze haar been recht op kan leggen. Dit tot grote hilariteit van Diva en Kleuter. Zij vonden het wel een leuk ding om in rond te crossen. De leukste uitspraak over de rolstoel kwam van mijn dochter: 'Mama, tante mij duusjen en opa oma duusjen in kinkagen'. Vertaling: Mama, tante mij duwen en opa oma duwen in kinderwagen. Niet alleen Diva heeft een kinderwagen, maar oma ook. Heerlijk die kinderlogica!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je