Snap
  • Mama

Borstvoedingsmaffia!

Er zijn altijd van die vrouwen die alles beter weten... zelfs hoe een ander dingen moet aanpakken...

Bah! Wat heb ik een hekel aan deze mensen! Ik ben zelf pas 7 weken mama en het komt mij nu al de spuigaten uit... al die "goedbedoelde" adviezen waar duidelijk niemand op zit te wachten. Zo is er ook een fenomeen genaamd de borstvoedingsmaffia. De wat!? Ja echt... de BORSTVOEDINGSMAFFIA!

Vrouwen die ongewenst te pas en onpas hun mening doordrukken over voeding en dat borstvoeding toch ECHT wel de beste manier is want ja... zeg nou zelf... het is toch zo'n gedoe met al die flesjes?! Borstvoeding heb je altijd bij je...

Maar wat nou als je je kind niet kunt aanleggen en moet kolven EN het daarna alsnog in een flesje moet geven!? Dan ben je alles dubbelop aan het doen en kan je niet eens genieten van je verlof want je bent alleen maar met voedingen bezig laat staan dat je de deur uit kunt. Of je bij moet voeden omdat je productie laag blijft?! Deze voorbeelden zijn helaas op mij van toepassing hoe lang ik ook mijn alles gegeven heb en alle opties geprobeerd heb (van borstvoedingsthee tot aan warmtedekens op mijn borsten om de productie te helpen, tot aan tepelhoedjes om aan te kunnen leggen).

Dan heb je van die betweters die dan zeggen: "borstvoeding is het beste om te geven" of "er zitten allemaal chemische componenten in flesvoeding".

Normaal laat ik opmerkingen langs mij heen gaan wat betreft opvoeding want wij doen het toch op onze manier maar betreffende borstvoeding word er een gevoelige snaar geraakt. Vooral omdat ik heel veel moeite heb gehad om de knoop door te hakken om in eerste instantie bij te gaan voeden (want je wilt je kind niet uithongeren) om later hekemaal te stoppen met de borstvoeding. Hier zijn een hoop traantjes om gelaten...

Dus...Lieve moeders... denk eens na voordat je bepaalde opmerkingen eruit gooit! Deze kunnen enorm kwetsend overkomen bij moeders die NIET bewust hebben gekozen voor flesvoeding!

7 jaar geleden

Dank je wel!

7 jaar geleden

Als we de borstvoedings-mafia willen bestrijden, moeten moeders die pro-bv zijn niet zo doordrammen, maar moeders die geen bv hebben kunnen of willen geven moeten hun stekels gladstrijken en niet álle opmerkingen als een aanval zien.

7 jaar geleden

Jouw blog hierover is heel erg goed, Simone. Ik hoop dat het helpt voor mensen zoals Jessica om eens de andere kant van het verhaal te lezen. Moeders die met succes borstvoeding hebben gegeven krijgen óók kwetsende opmerkingen. Het is echt niet leuk om mafia genoemd te worden, terwijl je niks verkeerds hebt gezegd. Maar mensen die maar blijven drammen, ja, die mogen van mij wel even op hun plek worden gezet.

7 jaar geleden

Ik heb bij beide dochters geprobwerd om borstvoeding te geven. Dochter 1 pakte niet dus dat was kolven en daarna de fles. Borstontstekingen waren er doorlopend. Na 8 weken afgebouwd en over op de kv. Het heeft me veel tranen gekost toen want ik wilde het zo graag. Bij dochter 2 die wel pakte bleek ik bv te hebben waar te weinig in zat voor haar en minn productie was al snel beroerd. Wees trots dat je het toch gedaan hebt en weet je, kv is niets mis mee. Jij weet wat het beste is voor jou en je kind!