{{ message.message }}
{{ button.text }}

Borstvoedingsmaffia!

Er zijn altijd van die vrouwen die alles beter weten... zelfs hoe een ander dingen moet aanpakken...

Afbeelding blog 'Borstvoedingsmaffia!' Achtergrond blur afbeelding

Bah! Wat heb ik een hekel aan deze mensen! Ik ben zelf pas 7 weken mama en het komt mij nu al de spuigaten uit... al die "goedbedoelde" adviezen waar duidelijk niemand op zit te wachten. Zo is er ook een fenomeen genaamd de borstvoedingsmaffia. De wat!? Ja echt... de BORSTVOEDINGSMAFFIA!

Vrouwen die ongewenst te pas en onpas hun mening doordrukken over voeding en dat borstvoeding toch ECHT wel de beste manier is want ja... zeg nou zelf... het is toch zo'n gedoe met al die flesjes?! Borstvoeding heb je altijd bij je...

Maar wat nou als je je kind niet kunt aanleggen en moet kolven EN het daarna alsnog in een flesje moet geven!? Dan ben je alles dubbelop aan het doen en kan je niet eens genieten van je verlof want je bent alleen maar met voedingen bezig laat staan dat je de deur uit kunt. Of je bij moet voeden omdat je productie laag blijft?! Deze voorbeelden zijn helaas op mij van toepassing hoe lang ik ook mijn alles gegeven heb en alle opties geprobeerd heb (van borstvoedingsthee tot aan warmtedekens op mijn borsten om de productie te helpen, tot aan tepelhoedjes om aan te kunnen leggen).

Dan heb je van die betweters die dan zeggen: "borstvoeding is het beste om te geven" of "er zitten allemaal chemische componenten in flesvoeding".

Normaal laat ik opmerkingen langs mij heen gaan wat betreft opvoeding want wij doen het toch op onze manier maar betreffende borstvoeding word er een gevoelige snaar geraakt. Vooral omdat ik heel veel moeite heb gehad om de knoop door te hakken om in eerste instantie bij te gaan voeden (want je wilt je kind niet uithongeren) om later hekemaal te stoppen met de borstvoeding. Hier zijn een hoop traantjes om gelaten...

Dus...Lieve moeders... denk eens na voordat je bepaalde opmerkingen eruit gooit! Deze kunnen enorm kwetsend overkomen bij moeders die NIET bewust hebben gekozen voor flesvoeding!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je