Snap
  • Mama
  • zwangerschap
  • baby
  • #borstvoeding
  • #momtobe

Borstvoeding, ga je dat geven?

‘Het is toch de natuur!’

Als ik het nu met mensen over mijn zwangerschap heb of over de bevalling gaat het gesprek vaak smal over naar ‘Ga je borstvoeding geven?’ 

Ik heb nooit echt zo stil gestaan bij het feit dat dat een bepaald gespreksonderwerp is. Aan de ene kant zou je zeggen dat het vanzelfsprekend is, maar voor mij niet. 

Veel mensen om mij heen antwoorden inderdaad met ‘dat is toch de natuur dus tuurlijk!’ Maar moet heel eerlijk zeggen dat ik er op dit moment nog niet zo heel erg veel voor voel! 

Waarom dan niet hoor ik je denken!? Ja dat is een hele goede. Het is een bepaald gevoel wat mensen ook hebben bij het wél geven van borstvoeding. En ik heb dat dus niet. 

Nu is het in veel dingen zo dat ik dingen anders doe dan veel andere (vrouwen) en ben ik typisch 1 van die vrouwen die aan hun man vraagt of ze outfit a aan moet doen en vervolgens outfit b aan doet omdat hij zij dat a mooi stond en hij dat toch alleen maar zegt omdat hij wil dat je opschiet. 

Ik ook juist koop wat ik mooi vind al vind de ander het afschuwelijk waarvan ik dan denk ‘Hebben andere dat in elk geval niet!’ 

Ik geloof ten zeerste dat borstvoeding geven een prachtig moment samen is met je kind en dat je die momenten echt koestert! Ik geloof ook best dat er heel veel voedingstoffen zitten in borstvoeding die onwijs goed zijn voor je newborn. Maar is er ooit een kind niet groot geworden met een fles? Een fles met poedervoeding. Ik heb nog nooit gehoord dat het niet zo is. 

Ik denk ook dat iedereen moet doen wat goed voelt. Als jij je goed voelt bij jou keuze zal je kind dat voelen en ik denk dat dat onwijze rust geeft! 

Plus daarbij, ik moet het kindje dragen ( wat ik onwijs bijzonder vind ) en vooral in deze tijd met het Corona virus. Alles is al zó anders, hij mag nergens meer mee naar toe. Hij zal misschien het hartje nooit meer zo horen kloppen, via mijn buik. 

Ik moet de bevalling doen. Goed, daar mag hij dan bij zijn maar wat kan hij voor me doen? Ik zal toch moeten persen. Ik vind het fijn dat hij de ‘s nachts dan ook uit bed kan om de kleine een flesje te geven. 

Ondanks dat ik me nu zo voel dat ik niet de behoefte heb om borstvoeding te gaan geven betekent het niet dat het een afgesloten hoofdstuk is. Ik wil wel de informatie en ik wil weten hoe en wat. Dan heb ik er voor mij gevoel wel naar geluisterd en vanaf daar beslis ik wel wat ik wil en misschien beslis ik dat wel op het moment dat die kleine spruit op mijn borst wordt gelegd! 

Haakwerkje gemaakt door; @liefsuitgemert

3 jaar geleden

Jaaa precies dat dus! Haha ellende! Maar goed heb nog even te gaan dat scheelt weer een hoop! Haha. Ja doe ik zeker niemand heeft er wat over te zeggen en als ze dat toch doen is dat hun mening hoor! ❤️

3 jaar geleden

Altijd geweten dat dit iets was wat ik absoluut niet wilden ik zag al 10001 beren op de weg bij het idee dat ik overal me tiet tevoorschijn zou moeten halen 😂 of dat nou in huis alleen met manlief is of als er bezoek is of als we een dagje weggaan ik zag dat niet zitten. En ook met de gedachten dat dan andere is een keer de fles kunnen geven was voor mij een fijne gedachten. Nu heb ik een kind die het liefste bij mama der fles dronk maar dat vond ik dan ook prima maar laat je niet gek maken door wat andere zeggen en doen waar jij je goed bij voelt anders is het voor de kleine ook niet goed als je bv zou geven en daar alleen maar ongemakken van hebt.

3 jaar geleden

Je moet doen wat je gevoel je ingeeft. Ik heb mijn dochter de eerste drie maanden borstvoeding gegevens maar door stress van de verhuizing liep de voeding terug en ben toen overgegaan op de fles niks mis mee.

3 jaar geleden

Kijk dit zijn reacties waar je iets aan hebt! Ik voel er nog niet zoveel voor maar heb nog even te gaan! Kans is klein je weet nooit! Haha!