{{ message.message }}
{{ button.text }}

Borstvoeding, ga je dat geven?

‘Het is toch de natuur!’

Afbeelding blog 'Borstvoeding, ga je dat geven? ' Achtergrond blur afbeelding

Als ik het nu met mensen over mijn zwangerschap heb of over de bevalling gaat het gesprek vaak smal over naar ‘Ga je borstvoeding geven?’ 

Ik heb nooit echt zo stil gestaan bij het feit dat dat een bepaald gespreksonderwerp is. Aan de ene kant zou je zeggen dat het vanzelfsprekend is, maar voor mij niet. 

Veel mensen om mij heen antwoorden inderdaad met ‘dat is toch de natuur dus tuurlijk!’ Maar moet heel eerlijk zeggen dat ik er op dit moment nog niet zo heel erg veel voor voel! 

Waarom dan niet hoor ik je denken!? Ja dat is een hele goede. Het is een bepaald gevoel wat mensen ook hebben bij het wél geven van borstvoeding. En ik heb dat dus niet. 

Nu is het in veel dingen zo dat ik dingen anders doe dan veel andere (vrouwen) en ben ik typisch 1 van die vrouwen die aan hun man vraagt of ze outfit a aan moet doen en vervolgens outfit b aan doet omdat hij zij dat a mooi stond en hij dat toch alleen maar zegt omdat hij wil dat je opschiet. 

Ik ook juist koop wat ik mooi vind al vind de ander het afschuwelijk waarvan ik dan denk ‘Hebben andere dat in elk geval niet!’ 

Ik geloof ten zeerste dat borstvoeding geven een prachtig moment samen is met je kind en dat je die momenten echt koestert! Ik geloof ook best dat er heel veel voedingstoffen zitten in borstvoeding die onwijs goed zijn voor je newborn. Maar is er ooit een kind niet groot geworden met een fles? Een fles met poedervoeding. Ik heb nog nooit gehoord dat het niet zo is. 

Ik denk ook dat iedereen moet doen wat goed voelt. Als jij je goed voelt bij jou keuze zal je kind dat voelen en ik denk dat dat onwijze rust geeft! 

Plus daarbij, ik moet het kindje dragen ( wat ik onwijs bijzonder vind ) en vooral in deze tijd met het Corona virus. Alles is al zó anders, hij mag nergens meer mee naar toe. Hij zal misschien het hartje nooit meer zo horen kloppen, via mijn buik. 

Ik moet de bevalling doen. Goed, daar mag hij dan bij zijn maar wat kan hij voor me doen? Ik zal toch moeten persen. Ik vind het fijn dat hij de ‘s nachts dan ook uit bed kan om de kleine een flesje te geven. 

Ondanks dat ik me nu zo voel dat ik niet de behoefte heb om borstvoeding te gaan geven betekent het niet dat het een afgesloten hoofdstuk is. Ik wil wel de informatie en ik wil weten hoe en wat. Dan heb ik er voor mij gevoel wel naar geluisterd en vanaf daar beslis ik wel wat ik wil en misschien beslis ik dat wel op het moment dat die kleine spruit op mijn borst wordt gelegd! 


Haakwerkje gemaakt door; @liefsuitgemert

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je