Snap
  • Mama
  • Gezond

Borsten kleiner na bijna 1 jaar borstvoeding gegeven

Wie heeft er ervaring mee dat je borsten gekrompen zijn na langdurig bv te hebben gegeven en wat kun je er aan doen? Tips en adviezen welkom

Na bijna 1 jaar bv gegeven te hebben heb ik buiten mijn verwachting om borsten die veel kleiner waren dan voorheen. Wie had dat ooit gedacht? Een aantal collega's en vriendinnen zijn moeders en een aantal ervan hadden ook bv gegeven, toch hebben ze me nooit hiervoor gewaarschuwd.

Als ik dit eerder had geweten dan had ik (ook al is het nog zo gezond voor mijn kind) maar max 3 a 4 maanden gegeven. Ik ben immers ook met nutrilon opgevoed zonder bv en ben hartstikke gezond!

Nu wanneer ik het over heb met sommige meiden beamen ze dit en ze geven ook als advies dat wanneer je weer een kind hebt, ditmaal korter te voeden. Dan komen je borsten weer op hun oude maat (ik had voorheen 70D, nu amper 75B). Heeft iemand dit al erveren? Ik hoor het graag :).

9 jaar geleden

Jullie hebben ook gelijk! Het weegt niet op tegen de intieme momenten die je hebt met je kind. Ik had ook bijna geen bv kunnen geven door mijn kraamverzorgster, zij was zo slecht met het begeleiden hiervan dat ik een slechte start had (bij de bevallig kreeg ik een oudere dame die mijn kind wel aan de borst kreeg, maar helaas kreeg ik haar niet). Ik had nog maar 2 dagen recht op Kraamzorg (en ik had nog wel extra dagen gekregen omdat alles zo slecht ging, korte nachten aangezien ik om de 2,5 uur moest proberen bv te geven, daarna kolfen en fingerfeeding geven), ze keek mij nog zo aan van 'weet je zeker dat je nog bv wilt proberen, want het gaat je toch niet lukken', toch had ik gebeld voor een nieuwe kraamverzorgster. Zij las het dossier door en gaf aan dat het bijna onmogelijk was om bv te geven en dat mijn enige kans nog bij de lactactiedeskundige lag. Zij probeerde het 1 keer. Kind hard op mijn borst geduwd en pats! Ja hoor, in 1 keer goed en sindsdien kon het ineens wel. Beiden zaten we in tranen van verbazing dat het dus wel kon! Ik was in de zevende hemel en kon mijn geluk niet op. Het is zo'n bijzondere connectie met je kind! Ik hoop dat mijn volle cup ooit nog terug komt, maar ik ben zeker blij met mijn schatje!

9 jaar geleden

Ik heb bij de eerste 9 maand gevoed en nu is de 2e 4 maand. Ik ben van plan om een jaar te voeden. Mijn borsten zijn niet meer zoals voor de eerste zwangerschap, zijn veel slapper maar wel dezelfde maat behouden. Maar minder vol.Hier heb ik best van gebaald, maar ik vind het nniet opwegen tegen de voordelen van borstvoeding om ermee te stoppen. Je borsten worden na een paar jaar vanzelf weer voller. Dit weet ik van mijn moeder. Ook al zal het voor iedereen anders zijn. Je moet zelf bepalen wat je belangrijker vindt. De borstvoeding en de daarbij horende intieme mooie momenten met je kindje of de vorm of maat van je borsten.

9 jaar geleden

waar mag ik tekenen ;-) Van mij mogen ze wel wat kleiner hoor...vooraf had ik cup F, mag best een maatje van af. Ik geef nu ook borstvoeding, maar kan niet echt zeggen dat mijn borsten in cupmaat veranderd zijn. Ik denk dat het voor iedere vrouw anders is, alle borsten zijn tenslotte ook anders. Hopelijk zijn je borsten snel weer terug in jouw geliefde cup D. En anders... kijk naar je lieve mooie mannetje en weet dat je dat allemaal voor hem gedaan hebt :-)

9 jaar geleden

Tijdens de bv periode is al het vetweefsel uit je borsten weggegaan om plaats te maken voor de melkklieren die opzwellen (omdat er melk in komt ;)) dit vetweefsel komt na een tijdje echt wel weer terug :) ik zat na een bv periode van 10 maanden een jaar daarna zelfs een cup groter :( cup G dus niet geheel handig... Houd er wel rekening mee dat je borsten iets slapper kunnen zijn... Hoeft natuurlijk niet ;) je velletje heeft natuurlijk wel wat te voortduren gehad tijdens de zwangerschap ;)