Snap
  • Mama
  • post

Boodschappen doen.

Boodschappen op een niet zo'n geschikt moment

Iedere week hebben we het daar weer het moment van boodschappen doen... Ik zelf persoonlijk ben niet zo van het shoppen/boodschappen doen. Het is dat het moet.

Graag doe ik dit op een tijdstip dat het niet zo druk is in de winkel. Helaas lukt dit niet altijd. Zoals pasgeleden. Druk weekend, dus kon niet anders dan op vrijdagochtend. Kinderen naar opa en oma: net zo handig en die ook weer blij met extra kroeltijd.

Druk, druk en nog eens druk in de winkel. Dan gaat het allemaal al niet zo snel als je wilt, maar goed dat was van te voren bekend.

Wat mij wel verbaasde is dat  velen van de oudere generatie onder ons (lees pensioengerechtigde) de supermarkt gebruikt als ontmoetingsplaats, het liefst nog met een kopje koffie erbij. Altijd gezellig als je zo spontaan een bekende tegenkomt, maar het klonk meer als een wekelijkse ontmoeting met de opmerkingen: wat kijk jij chagerijning vandaag?! Het is toch stuk warmer als vorige week he. Het liefst acuut stoppend en dubbel geparkeerd blijven staan, waardoor de snelle drukke moeder van tegenwoordig ;-) er niet meer langs kan...

Blij dat ik uiteindelijk alles bij mekaar had en de winkel kon verlaten.  

Ik zorg er voortaan nog meer voor dat ik zulke tijdstippen vermijd... en voor de betrokken mensen hoop ik dat ze nog lang van de wekelijkse ontmoetingen kunnen blijven genieten. Maar o wat is het fijn om het af en toe van je af te schrijven. :-) 

10 jaar geleden

Ik doe het meestal op woensdag- of donderdagochtend als de kinderen op school zijn, maar zo af en toe ontkom ik er niet aan en moet het op zaterdag. En hoewel ik heus wel begrijp dat iedereen gewoon probeert zijn boodschappen te doen, soms voelt het alsof ze met z'n allen hebben afgesproken om Marieke zoveel mogelijk in de weg te gaan staan. ARRGGGG! Hehehe, ach dat zijn de frustraties, volgende week gewoon weer op donderdagochtend :D

10 jaar geleden

Hahaha heel herkenbaar!! Wij gaan tegenwoordig op maandagavond heerlijk rustig...ideaal!!!!

10 jaar geleden

Haha, ja dat klopt inderdaad. Ik heb heel lang bij een supermarkt gewerkt en dan op zaterdagochtend 8 uur altijd dezelfde oudjes... Onbegrijpelijk, ze hebben de hele dag. Ik heb wel eens gevraagd waarom zo vroeg. Het antwoord heel logisch, dan hebben de caissières lekker de tijd voor een praatje, haha. Ja dat is ook zo :-) Tegenwoordig doe ik boodschappen met de zelfscan. Dan kun je terwijl je shopt de boodschappen gelijk in de tassen doen, scheelt weer tijd, bij Hoogvliet.