{{ message.message }}
{{ button.text }}

Boeken, je kunt er niet genoeg hebben

Ik ben een echte boekenwurm. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik (voor)lezen heel erg belangrijk vindt.

Afbeelding blog 'Boeken, je kunt er niet genoeg hebben' Achtergrond blur afbeelding

'Mama, wanneer gaan we weer naar de bibliotheek? Ik heb al mijn boeken al uit.' Deze vraag stelde ik mijn moeder wekelijks. Ik hield er van om na schooltijd langs de bieb te fietsen en rond te snuffelen tussen de vele boeken. Hele series heb ik weg gelezen. Van Pinkeltje, Wiplala en De Dolle Tweeling tot Kruistocht in Spijkerbroek, Kippevel en Saartje Tadema. Op mijn verlanglijstje stond altijd wel een boek. En gingen we op vakantie? Dan mocht ik altijd een week van tevoren met mijn mama mee naar de stad. Zij was lid van de (toen nog) ECI Boekenclub. Die uitjes vond ik geweldig. Op koopavond samen met de tram naar de stad. Rondsnuffelen tussen de vele boeken. Om vervolgens met het leukste boek naar huis te gaan. Mijn moeder legde het boek zorgvuldig weg, want ik kreeg het boek pas echt als we op vakantie waren. Anders was het boek al uit voordat we zouden gaan. Mooie herinneringen zijn dat. Toen ik een paar dagen geleden weer eens een kopje thee dronk, kreeg ik een allerleukste vraag van mijn theezakje: 'Welk boek heb je het laatst gelezen?'.

IMAG0297.jpg

Nu zou je denken dat ik, als echte boekenwurm, hier wel direct een antwoord op zou weten. Mooi niet dus. Ik heb in mijn leven heel veel boeken verslonden en mijn boekenkast puilt werkelijk waar uit van de boeken. Maar ik kon me toch niet goed herinneren welk boek ik als laatst heb gelezen. Dat komt omdat ik er de laatste tijd het geduld niet echt meer voor heb om te lezen. Ik weet niet wat het is, maar het lukt me niet meer om me te verdiepen in een boek. Om me mee te laten nemen in het verhaal en er in weg te kruipen. 'Vroeger' kroop ik in mijn lievelingshoekje van de bank, onder een dekentje, kopje thee bij de hand en hop... daar ging ik. Bladzijde na bladzijde las ik weg. Niemand kon me storen. Heerlijk. Maar nu? Nee, het wil niet echt meer. 

Heel af en toe heb ik het geluk dat het wel wil. En daar geniet ik dan ook enorm van. Het laatste boek dat ik voor mezelf heb gelezen was het boek van Esther Verhoeff, De Kraamhulp. Dit verhaal had me werkelijk in mijn greep. Een geweldig spannend boek. Ik vond het jammer toen het boek uit was, had graag nog verder willen lezen. Als ik dat gevoel heb, dan is het boek voor mij geslaagd! Ik ben overigens een echte 'Alleslezer'. Van (medische) thrillers en romans tot echte chick-lits. Als het maar letters heeft, grap ik wel eens.

Mijn kinderen zijn overigens ook kleine boekenwurmen. Onlangs heb ik mijn boekenkast maar weer eens opgeruimd zodat er wat meer plaats is voor hun boeken. Langzaamaan verdwijnen de kartonnen boekjes en maken ze plaats voor kleurrijke prentenboeken. Ik kan er echt van genieten als mijn kinderen (alleen of samen) bij me op schoot klimmen en me een boek in mijn handen duwen. Dan lees ik ze voor, inclusief gekke stemmetjes. Dáár heb ik dan wel weer alle geduld en rust voor.

Een kleine greep uit mijn boekenkast:

Kleurrijke prentenboeken voor de kids.

IMAG0337.jpg

Een kleine greep uit de voorraad kartonnen boekjes die onze kast rijk is.

IMAG0338.jpg

Ideale handtasboeken. Heb ik veel gelezen toen ik nog met de trein naar het werk ging. 
Staan nu mooi op kleur in mijn boekenkast :-p.

IMAG0339.jpg

Ideaal vakantie leesvoer.

IMAG0340.jpg

Okay ik beken, stiekem zijn ze wel heel erg leuk die Shopaholic boeken. Voorspelbaar, maar heerlijk.

IMAG0341.jpg

Ik ben dol op de boeken van Tess Gerritsen.

IMAG0342.jpg

En oh ja, ook mijn man heeft een stukje boekenkast ;-).

IMAG0343.jpg

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je