{{ message.message }}
{{ button.text }}

BN-ers zijn ook maar mensen

OOk BN-ers zijn maar mensen, maar wie zegt dat ik ALLES wil weten?

Afbeelding blog 'BN-ers zijn ook maar mensen' Achtergrond blur afbeelding

Ik geef het toe, ik ben een trouw Telegraaflezer. En het erge is nog, ik lees die krant eigenlijk alleen maar omdat er veel meer artikels op staan dan menig andere krant en ik het een stuk overzichtelijker vind dan bijvoorbeeld de Volkskrant. Ik ben wel van mening dat de Telegraaf een hoop meuk bevat, maar ja, daar lees ik maar langs.

Het meest verwonder ik me vaak genoeg over de stukjes die binnen no time op de webpagina belanden als er diezelfde dag nog een tweet gedaan is of een actie gebeurd is door een BN-er of celebrity. En dan geen mega interessante tweets, maar gewoon zelfs over alledaagse dingen. Een stukje van maximaal 140 tekens weet de Telegraaf tot een compleet item te verheffen boven alle gruwelijke en belangrijke dingen die er verder in de wereld gebeuren. Zo volg ik bijvoorbeeld de grappigste ADHD-cabaretier Jochem Myjer op Twitter en het is al zo vaak gebeurd dat wanneer hij een grappige tweet of pech-ongevalletje heeft getweet, wat ons als 'gewone burgers' ook makkelijk overkomt, er al snel een compleet artikel aan hem wordt gewijd op de Telegraaf. Vaak zelfs dat ik de tweet voorbij zag komen en dacht: 'Dat zal vast wel weer een artikel worden.. En ja hoor... ' Een volgesneeuwde auto na een nacht raam open laten staan of z'n zoontje die z'n ex gebeld bleek te hebben, ach ja, hij is toch ook maar gewoon een mens.

Je krijgt het idee dat je als BN-er of celebrity maar een scheet hoeft te laten en het staat al in de krant. Het kan mij werkelijk aan m'n reet roesten of het rokje opwaaide van Kate Middleton, dat Madonna weer eens een nipslip gehad heeft en oh, wat hebben bepaalde celebrity-mama's toch een geluk als hun lieftallige bekende vriend of man ook eens de handen uit de mouwen wil steken om een luier te verschonen! Op dat soort momenten vraag je je hard af waar die zuurverdiende emancipatie gebleven is...
Voor ons is het vanzelfsprekend dat we het 'zelluf' willen doenwanneer je net mama bent geworden, maar als je een celebrity bent, is dat ineens heel verwonderlijk! Oké, toegegeven, soms ben ik wel eens jaloers op al die pas bevallen BN-ers en celebs die er belachelijk snel weer belachelijk goed uitzien! Dat kan ik straks niet zeggen met een tijgerprintje die helaas alweer begint te verkleuren. Niet dat ik er niet trots op ben, maar ja, als je als 16-jarige zwanger raakt, dan heb je niet lang kunnen genieten van een mooie strakke, platte buik. ;-)

Ik moet wel zeggen dat ik ook in een bepaalde mate BN-er ben sinds wij in Babyboom zijn geweest, en daar word ik nog regelmatig aan herinnerd op de leukste manieren, maar gelukkig niet zo heel erg dat mijn scheten en faalmomenten ten toon gesteld wordt aan de rest van Nederland. Wat er verder gebeurd en wat Nederland mag weten, beslis ik lekker zelf in de blogs die ik schrijf voor Babyboom. ;-)

Ondertussen blijf ik maar stug de Telegraaf lezen en mocht ik eens geen zin hebben in al die privé-meuk, dan switch ik wel weer even naar Nu.nl, net zo lang tot m'n interesse weer gewekt wordt, want tja, meuk of niet... Celebs en BN-ers blijven toch ook mensen zoals wij, alleen hoeven wij gelukkig niet (helemaal)  met de billen bloot.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je