{{ message.message }}
{{ button.text }}

Blog 84: onze meivakantie

Inmiddels ben ik alweer aan het werk, maar toch wil ik jullie nog even laten meegenieten van onze prachtige meivakantie...

Afbeelding blog 'Blog 84: onze meivakantie '

Heerlijk even twee weekjes vrij! Zeker met mijn dikke buik (inmiddels 27+ weken) was dit even een welkom moment van ontspanning..  Even niet werken, even geen verplichtingen, even wat quality time met onze zoon (mijn man moest namelijk gewoon werken). 

De eerste week was het slecht weer. Veel regen, waardoor we genoodzaakt waren binnen te blijven. Deze tijd heb ik heerlijk besteed met onze kleine vriend door te knutselen, te bouwen en filmpjes te kijken. Ik heb zelfs nog wat werk kunnen doen achter mijn laptop!
Met Koningsdag ben ik goed geslaagd op de markten. Allemaal nieuwe kleertjes gekocht voor onze zoon(s). Voor onze oudste alvast een verjaardagscadeau op de kop getikt: een nieuwe loopfiets! En een heleboel leesboekjes gescoord, met name van kabouter Plop en Piet Piraat, dus onze kleine man kon zijn geluk niet op... 
Daarnaast zijn we nog naar de Geitenboerderij in het Amsterdamse Bos geweest (was wel koud nog). Maar wat heeft onze zoon genoten van alle geiten, varkens, kippen, kuikens en het geven van flesjes. 
Ook hebben we nog een aantal verjaardagen gevierd. Zo vloog de eerste week om. 

De tweede week werd het gelukkig iets beter weer! Mijn man had Bevrijdingsdag & de dag erna even lekker vrij, waardoor we eindelijk tijd hadden om iets in onze tuin te gaan doen. Wij hebben ons huis in januari 2015 gekocht, maar onze achtertuin is nog niet opgeknapt. (Lees: één groot braakliggend terrein) Daar gaan we de komende weken mee aan de gang.
En wat verheug ik me erop dat het af is! Over een week of 6 worden onze schutting en dergelijke geplaatst. Dan kan onze zoon eindelijk buiten spelen! En net op tijd, want rond die tijd ga ik ook met zwangerschapsverlof en dan lijkt het me heerlijk niet steeds naar de speeltuin te moeten met onze kleine vriend. Wat zou het fijn zijn als hij zich ook even lekker in onze eigen achtertuin kan vermaken!

Daarnaast had ik weer een controle bij de verloskundige en dit keer waren mijn man en onze zoon mee! Even bespreken hoe het momenteel gaat, alvast de aankomende bevalling en overdracht naar het ziekenhuis met 36 weken besproken (onze zoon kwam via keizersnede). Daarnaast natuurlijk weer bloeddruk meten: 122/80 (iets hoger vanwege het inmiddels super warme weer) en als hoogtepunt: het hartslagje van ons beebje (140 slagen per minuut). 
Onze zoon vond het maar wat raar dat de verloskundige met een 'vreemd' apparaatje aan Mama zat en dat daar dan ook nog geluid uit kwam. ;)

Uiteindelijk nog een dagje naar Landgoed Hoenderdaell geweest in Anna Paulowna. Vanwege het warme weer zaten alle dieren verstopt in de schaduw en/of hun holletje. Alleen de lori tuin was een groot succes bij onze kleine man. Hij vond het prachtig om de vogels te voeren. Ook hebben we de beren en wolven wel even gezien, maar het was daar zo druk dat we er niet echt van hebben kunnen genieten. Helaas was het dus eigenlijk meer één grote boswandeling, daarom zullen we denk ik niet snel weer gaan. In ieder geval niet met warm weer.. 

En toen was het tijd voor Moederdag! Wat ben ik enorm verwend door mijn mannen. Prachtige knutsels van onze zoon gekregen die hij gemaakt had bij de peutergroep, een mooie kaart, een geweldige foto (ingelijst) en tot slot nog douchefris en heerlijke chocoladetruffels! Met het mooie weer even naar buiten geweest om een prachtige buikfoto te maken voor in mijn 9 maanden dagboek. Ik ben een tevreden en gelukkig mens.. :)

In de tussentijd ben ik ook al rustig aan het knutselen, zodat de traktaties straks klaar staan wanneer onze 2e zoon geboren wordt (in augustus). Dan kan onze oudste uitdelen bij zijn peutergroep en dan hebben we een kleinigheidje voor onze kraamvisite. Ik weet namelijk nu al dat als deze traktaties niet vooraf klaar staan, ik dit na mijn bevalling nooit meer af maak.. Gelukkig heb ik nu nog zat tijd om dit af te maken. 

Nu toeleven naar mijn zwangerschapsverlof. Dat is het eerste moment dat ik weer echt 'vrij' heb.. 29 juni, nog 49 dagen...Het aftellen is begonnen! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je