{{ message.message }}
{{ button.text }}

Blog 74: Fantastisch Paasweekend

Heerlijk, weer even een lang weekend met mijn mannen.. Helaas vloog hij weer veel te snel voorbij! :(

Afbeelding blog 'Blog 74: Fantastisch Paasweekend'

Mijn man is dit jaar nog niet echt vrij geweest. Hij spaart zijn vrije dagen op, zodat hij in augustus / september 4 weken vrij kan nemen (na de komst van onze tweede kleine). Ik zal hem rond die tijd thuis nodig hebben, dus daar ben ik ook enorm dankbaar voor. Maar leuk is het niet altijd. Daarom geniet ik ook extra van dit soort lange weekenden, ze voelen toch als een soort cadeautje. 

Op Goede Vrijdag moest mijn man nog gewoon aan het werk. Daarom ging ik met onze kleine man nog maar wat boodschappen doen en bij Oma & Opa op visite. De rest van de dag zijn we lekker thuis geweest: spelletjes doen en tv kijken. 

Zaterdag was dus eigenlijk pas officieel de start van ons extra lange (Paas)weekend. 's Morgens moest ik nog even naar de fysio voor mijn bekken & rug en daarna nog even snel langs de bakker voor Paasbrood. Vervolgens een tas ingepakt, in de auto gestapt en op weg naar Sprookjeswonderland Enkhuizen. Het zou de enige mooie dag worden dit weekend, dus vandaar onze keuze om die dag op stap te gaan..
Ook dit jaar hebben we maar weer een abonnement genomen. Vorig jaar is dit enorm goed bevallen en aangezien ik deze zomer hoogzwanger en/of net bevallen ben, wil ik toch nog iets leuks kunnen doen wat redelijk bij ons in de buurt is. Ook onze zoon vond het maar weer wat leuk en spannend, dus geen spijt van onze keuze weer een abonnement te nemen. Na 3 bezoekjes is het geld er alweer uit.. En die 3 bezoekjes komen er zeker wel.. ;)

Het was grappig om te zien dat hij alles weer als 'nieuw' ervoer. Dit terwijl wij vorig jaar zeker zo'n 10x geweest zijn. Dit keer was onze kleine man toch een stuk voorzichtiger. Vorig jaar rende hij nog naar alle kabouterhuisjes en stond hij met zijn neus tegen het raam aan gedrukt, nu bleef hij voorzichtig op een afstandje kijken. Wellicht is dat de volgende keer dat we heen gaan weer anders.. ;)

Dit keer heeft hij ook zelfstandig door het park heen gelopen. We hadden onze buggy (expres) in de auto laten liggen. Aangezien onze kleine man tegenwoordig regelmatig 's middags zijn dutjes overslaat, leek het ons verstandig om hem moe te maken. Dit werkte! Rond 13.00 uur gingen wij weer richting huis, we reden het parkeerterrein nog niet af of hij sliep al. 

's Middags kwamen mijn zus en zwager met hun zoontje (1,5 maand) op visite. Dit was ook heel gezellig! En wat was onze zoon lief voor zijn kleine neefje. Neefje lag in de maxi cosi te slapen. Iedere keer als hij een geluidje maakte, liet onze zoon alles 'vallen' en rende naar hem toe. Zachtjes bewoog hij de maxi cosi dan heen-en-weer. Als zijn neefje dan weer stil was, ging hij zelf weer spelen. Hij wordt vast en zeker een fantastische grote broer.. <3

Zondagmorgen was een luxe, want onze kleine man sliep voor zijn doen uit. Wellicht had dit ook iets te maken met de zomertijd.. ;) Na allemaal te hebben gedoucht, gingen we naar beneden voor een uitgebreide brunch (zie foto). Ik had de tafel leuk gedekt, o.a. met verschillende knutsels van onze zoon. Het eten was heerlijk! Al was onze kleine man na een plakje worst en een half krentenbolletje alweer uitgegeten. 

's Middags hebben we heerlijk met zijn drietjes een middagdutje gedaan. En daarna zijn we nog even bij Oma & Opa op visite geweest. Ook hebben we de glijbaan die we vorig jaar al hebben gekocht eindelijk in elkaar gezet en in de huiskamer had onze zoon de grootste lol! (Onze tuin is namelijk nog steeds niet klaar).

Vandaag hadden we weer zo'n heerlijke, luie dag. Na uitgebreid te hebben ontbeten (croissantjes dit keer), kwam 's middags zijn andere Oma met haar vriend op bezoek. Zij had een cadeautje bij zich: een motorjasje voor onze zoon. Zij was namelijk naar het Oldtimerfestival in Venhuizen geweest en had het jasje daar gekocht. Uiteraard gaat hij nu niet spontaan bij Papa of Oma (beide motorrijders) achterop, maar het staat hem wel enorm schattig. 

Morgen weer aan het werk, onze zoon weer naar de peutergroep. Dan gaat het 'gewone' leven weer van start. Maar het was heerlijk om eventjes met zijn drietjes van zo'n lang weekend te kunnen genieten. Ik verheug me dan ook op het volgende lange weekend: rond Bevrijdingsdag. Hopelijk werkt het weer dan wat beter mee, zodat we ook wat meer naar buiten kunnen.. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je