{{ message.message }}
{{ button.text }}

Blog 52: Hallo RS virus!!

Niet alleen onze zoon, maar ook ikzelf zit nu aardig in de lappenmand. Daarom vandaag maar wéér de huisarts met een bezoekje vereerd..

Afbeelding blog 'Blog 52: Hallo RS virus!!'

Voor de derde keer deze week ga ik met onze zoon richting huisarts. Dit keer niet alleen om hem na te laten kijken, maar dit keer ook voor mezelf. (Je vergeet jezelf vaak als Mama zijnde, heb ik allang gemerkt).

Sinds begin deze week voel ik me verre van goed. Mijn misselijkheid wordt steeds erger en sinds een dag of drie heb ik dezelfde vervelende hoest- en niesbuien als onze zoon. Aangezien ik momenteel 12+ weken zwanger ben en niet precies weet wat ik wel of niet mag innemen qua medicijnen, wou ik dit toch maar even overleggen met een professional. 

Voor vanmiddag dus maar even een dubbele afspraak gemaakt. Eerst werd onze zoon nagekeken. De antibiotica kuur die hij afgelopen zondag bij de spoedpost heeft gehad, is helemaal niet aangeslagen. Het blijkt toch geen bacterie of infectie te zijn, het is een virus. En helaas reageert een virus niet op antibiotica. 

Ook zijn hoest wordt steeds erger, waardoor hij momenteel bijna niks meer eet of drinkt. Iedere keer als hij iets in zijn mond wil stoppen, moet hij hoesten. Dus dat doet hij nu ook maar zo weinig mogelijk. Ook slapen is voor hem heel lastig. Heel vervelend allemaal en niet alleen voor hem.. 
Gelukkig is hij nu wel koortsvrij. Hij voelt af en toe nog wel warm aan, maar het is absoluut geen 39,4 of hoger meer. Dat is dan wel een positieve ontwikkeling. 

De dokter hoefde niet lang te luisteren naar zijn longen of hij had zijn diagnose al: het RS virus. Een soort griepvirus dat voornamelijk 'op' de longen gaat zitten. Onze zoon heeft al baby astma en moet nu dus (weer) meer gaan puffen.
Na het beluisteren van mijn longen, kwam hij tot dezelfde conclusie. Ook RS virus. En ook bij mij was er 'snot' in mijn oren te ontdekken. Ook ik heb in het verleden een puffer gehad, maar deze mag ik nu echter niet gebruiken i.v.m. mijn zwangerschap. 

Daarnaast wilde de dokter bij mij nog wat verder onderzoek doen. Aangezien ik zwanger ben, kan ik het mezelf niet veroorloven om een infectie of koorts op te lopen. Daarom moest ik een vingerprikje laten doen door de doktersassistente. 
Al snel kreeg ik de uitslag. Waar een waarde <5 'helemaal niets aan de hand' betekent en een waarde van >20 wil zeggen dat je 'kans op infectie' hebt, waren mijn waardes 21. 

Nu heb ik dus niet alleen dezelfde hoestdrank en neusspray als onze zoon voorgeschreven gekregen, maar ook heb ik uit voorzorg dezelfde antibiotica kuur mee naar huis gekregen. Mocht ik me nu slechter gaan voelen of koorts krijgen, moet ik deze gaan innemen. 
Uiteraard heb ik wel nagevraagd of al deze medicijnen tijdens een zwangerschap gebruikt mogen worden en dat is geen probleem gelukkig. Maar als het niet hoeft, dan liever niet natuurlijk. 

Nu is het dus afwachten.. Aanzien hoe de zaken zich gaan ontwikkelen. 'Gelukkig' staat het weekend weer voor de deur, wat betekent dat mijn man ook weer thuis is. Het is heel fijn als iemand je ontlast als je je zo ziek, zwak, misselijk en benauwd voelt!
Hopelijk zijn onze zoon en ik snel weer van dit virus af en krijgt mijn man het helemaal niet.. Maar ook dat is afwachten.. 

Dus dat is nu maar weer wat we gaan doen: rusten en.. (AF)WACHTEN! Fijn weekend allemaal...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je