{{ message.message }}
{{ button.text }}

Blog 23: Counting my blessings (winactie)

Er is de laatste jaren veel gebeurd, vooral dit afgelopen jaar was erg hectisch. Toch heb ik ontzettend veel om dankbaar voor te zijn!

Afbeelding blog 'Blog 23: Counting my blessings (winactie)'

Vandaag las ik op Mamaplaats over de inspirerende winactie: "count your blessings". Deze actie sprak me ontzettend aan, omdat er veel mensen zijn die alleen maar de hectiek in hun leven zien. Ze kunnen niet genieten van het 'hier' en 'nu' of zien alleen de negatieve dingen. Ook ik moet eerlijk schuld bekennen in deze kwestie. En dat terwijl er zoveel moois is om dankbaar voor te zijn!

Blessing 1:
In juni 2010 kreeg mijn vader (toen 48 jaar oud) te horen dat hij chronische lymfatische leukemie had. Hij stopte per direct met zijn eigen zaak. We gingen een onzeker ziekenhuistraject in. Allemaal bang voor de onzekerheid en wat er komen ging. Bang dat hij ons nooit zou kunnen weggeven op onze trouwdag (hij heeft drie dochters), bang dat hij nooit zijn kleinkinderen zou kunnen ontmoeten (die hij destijds nog niet had).. 

Hij onderging chemotherapie en doorstond alles als een ware kampioen. Maar het jaar erna (april 2011) kreeg hij een beroerte. Hij was halfzijdig verlamd. Weer zat de schrik en de angst er bij ons goed in! Uiteraard gingen wij er weer met zijn allen voor en drie weken later verliet hij, na intensieve therapieën, LOPEND het ziekenhuis! Weliswaar achter een rollator, maar toch...
Dit jaar heeft hij te horen gekregen dat zijn leukemie zo goed onder controle is, dat hij niet 1x per 3 maanden, maar 1x per half jaar terug hoeft te komen op controle. Ook heeft hij voor zo'n 90% zijn functies weer terug gekregen (na de beroerte). Hij doet vrijwilligerswerk en past inmiddels met heel veel liefde op zijn kleinkinderen op. Waar hij tijdens mijn jeugd constant aan het werk was om zijn gezin te onderhouden, geniet hij nu (des te meer) van zijn 3 kleinkinderen. En zij van hem! 
Een onwerkelijk, maar ontzettend gelukkig gevoel.. Ik ben meer dan trots om hem mijn vader te mogen noemen!

Blessing 2:
In november van dit jaar mocht ik mijn 'ja-woord' geven aan de liefde van mijn leven. Niet alleen ben ik dankbaar om een geweldige, zorgzame, lieve man te hebben, die oprecht mijn beste vriend en partner in crime is. Maar ook ben ik ontzettend dankbaar voor alle (andere) mensen die op onze bruiloft aanwezig waren: onze zoon, mijn opa en oma, mijn ouders, mijn zussen en zwagers, neefje en nichtje, mijn schoonmoeder en haar partner, de opa en oma van mijn echtgenoot. Het maakt je nederig als je beseft hoe gelukkig je bent met zoveel lieve & belangrijke mensen in je leven.
Het mooiste van alles: onze zoon gaf mijn man weg en mijn vader heeft mij weggeven! Een van mijn dromen kwam daarmee uit.

Blessing 3:
Onze ondeugende, lieve, goedlachse, slimme, gezonde zoon die deze maand zijn tweede verjaardag mag vieren. Ik ben iedere dag weer dankbaar zijn mama te mogen zijn! Iedere ondeugende blik, lach of knuffel vervult mijn hart met intens veel geluk...

Blessing 4:
Het feit dat ik dit jaar te horen heb gekregen dat ik volgend jaar (begin maart) voor de 3e keer tante mag worden. Ditmaal van mijn jongste zusje. Haar zwangerschap kwam misschien niet vanzelf, maar is daarom des te bijzonder! Haar kindje is meer dan welkom.. 

Blessing 5:
Een baan waar ik het enorm naar mijn zin heb. Waar ik nog steeds iedere dag nieuwe dingen leer, uitgedaagd word en waar ik tot een team behoor dat voelt als een 'warm bad'. Ik zit daar helemaal op mijn plek! :)
En daarnaast, niet geheel onbelangrijk, de financiële stabiliteit die deze baan ons gezin geeft.. 

Blessing 6:
Na mijn bevalling in 2013 ben ik lange tijd ziek geweest. Lees: chronisch vermoeid, vitamine B12 en vitamine D tekort, paniekaanvallen, zwangerschapsgewicht dat ik niet meer kwijt raakte. Inmiddels voel ik me stukken beter! Daar heb ik keihard voor gewerkt (inmiddels 7 kilo afgevallen) en heb ik veel hulp voor moeten zoeken (osteopaat, acupuncturist, homeopaat, huisarts). Maar ik ben zo trots op mezelf dat ik het gedaan heb.. Het is iedere dag weer een keuze om ervoor te gaan, maar het is het allemaal waard!

Blessing 7:
Een prachtig huis waar we sinds januari 2015 in mogen wonen. Een mooie plek waar we gelukkig zijn, we ons thuis voelen en waar onze zoon kan opgroeien. En ondanks dat we een restschuld hebben gekregen met het verkopen van mijn man's oude woning en het kopen van dit nieuwe huis, het is het allemaal waard geweest! Sterker nog, deze flinke restschuld hopen we deze maand allemaal af te lossen. Ook daar ben ik enorm trots op! We hebben daar hard voor gewerkt en bepaalde dingen echt voor moeten laten.. 

Blessing 8:
De preverbale logopediste die ons het vertrouwen en de handvatten heeft gegeven om onze zoon te leren eten en drinken, zonder zich al te veel te verslikken.

Maar... Waar blessings zijn, zijn ook nog wensen en/of dromen. We zijn immers mens en het is gezond om ergens naartoe te (willen) werken. Dit zijn mijn wensen en/of dromen voor het aankomende jaar (2016):

1. Nog meer genieten van mijn gezin (in het 'hier' en 'nu', meer ontspannen en loslaten)
2. Nog meer controle krijgen over mijn gezondheid en mijn gewicht 
3. Een (gezond) tweede kindje mogen krijgen. 

Ik wens iedereen net zoveel blessings toe in het nieuwe jaar, dat al jullie wensen/dromen maar mogen uitkomen!


Update 16-12-2015:
Inmiddels hebben wij er een 9e blessing bij. Wij zijn namelijk in blijde verwachting van ons tweede wondertje! We kunnen ons geluk niet op.. Op 2 januari 2016 mogen wij voor de eerste keer even kijken naar onze kleine.. Als alles goed mag (blijven) gaan, dan zal hij/zij rond 13 augustus 2016 geboren worden.. Zeer spannend dus allemaal!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je