{{ message.message }}
{{ button.text }}

Blog 12# een brief aan mijn broer

Mijn broer, het gaat niet goed. Een brief aan hem, hoewel hij hem niet begrijpen zal.

Afbeelding blog 'Blog 12# een brief aan mijn broer' Achtergrond blur afbeelding

Lieve Tom,

Het gaat niet goed met jou. Iedereen kan dit zien en graag zouden we het leed dat je voelt en alle last van je wegnemen. Je lijkt depressief, bent onrustig en wordt steeds agressiever. Ons vertellen wat er is kun je niet, al kunnen we er wel naar raden.

Op je woongroep worden al een half jaar op regelmatige basis veranderingen door gevoerd. De laatste is dat er eigenlijk geen vaste verzorgers meer zijn. Voor ons is dit al lastig elke keer een ander gezicht. Wat moet dit voor jou dan wel niet betekenen. Elke ochtend weer een nieuw persoon die je wast en helpt met aankleden. Elke keer weer net een iets andere manier, en dat als autist. Het is moeilijk Tom dat weten we.

Hoe langer de veranderingen zich voortslepen hoe meer last je er van hebt en dit laat je zien. Je begint het nu steeds meer te uiten met agressiviteit. Je bent boos. Wat voelen we ons machteloos. We hebben de middelen niet om je daar weg te halen, en op de andere complexen geschikt voor jou, worden dezelfde veranderingen doorgevoerd. Bezuinigingen zeggen ze. 

Ach Tom wat zou ik graag willen. Jij weg daar in een eigen huisje met 3 max. 4 personen die elkaar afwisselen om jou te helpen met de dagelijkse zaken. Ik mis mijn vrolijke goedlachse broer die af en toe wel in was voor een knuffel. Met de veranderingen heb ik ook een nieuwe broer gekregen lijkt het. Deze broer is alleen maar boos, maakt dingen stuk, doet andere pijn en een knuffel wordt een duw. 

Zo graag wil ik een foto van jou met je nieuwbakken nichtje, maar ik ben bang. Bang wat je doet als we haar bij je in de buurt leggen, al zijn we er bij en hebben we haar vast. Jij ben degene met de meeste kracht en snelheid. Ik merk dat je wel nieuwsgierig naar d'r bent. Laatst bracht je haar de fles, zo knap dat je nu al weet dat deze bij haar hoort. Goed dat pap bij d'r stond die kon voorkomen dat je de fles hardhandig op haar hoofd zou leggen. Zij vind jou ook leuk Tom. Jouw bewegingen zijn onvoorspelbaar en daardoor des te interessanter. Je geluiden zijn favoriet bij onze kleine meid, ze kan hier mee lachen en volgt je met haar ogen.

Ik wilde dat ik meer lef zou hebben en gewoon die gewilde foto zou maken, maar het risico dat je mijn meisje pijn doet wil ik gewoon niet lopen. Dat heeft ze niet verdient.

Ach lieve, lieve broer van mij. Ook van deze nieuwe broer houd ik heel veel. Al ben ik wel voorzichtiger met hem in de buurt. Ik hoop dat snel mijn vertrouwde broer terug komt al reken ik hier niet op. We blijven proberen een glimlach op je gezicht te krijgen, ook door tegen de veranderingen in te blijven gaan, en tot die tijd? Nee broertje we blijven terug komen, van ons kom je niet af. Ook in de minder leuke tijden hoor je bij ons en houden wij van jou.

Tot zondag lieve broer van mij.

Liefs je zus.

 

1

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je