Snap
  • Mama
  • Babyspullen

Blog 116: Hoe zou jullie kindje hebben geheten als...?

Wij hebben 2 gezonde zoons & daarmee is ons gezin compleet. Maar wat als het meisjes zouden zijn geweest? Hoe zouden zij hebben geheten? :)

Laat ik even voorop stellen dat ik onwijs gelukkig ben met mijn mannen. Ik zou ze niet kunnen missen & ik ben een échte jongensmoeder. 

Al van jongs af aan trok ik altijd al meer op met jongens dan met meisjes. Ik hield van hutten bouwen in plaats van barbies. En waar alle meisjes in mijn klas groot fan waren van The Spice Girls & hun dansjes oefenden, hield ik van The Backstreet Boys en deed ik op het schoolplein mee met voetbal. 

Ik hou van mijn jongens: hun korte, coole kapsels, stoere spijkerbroeken en hun lieve zachtaardige karakter. Onze oudste (bijna 3 jaar oud) zit sinds kort op judo en waterwennen. Lekker stoer dus!

Maar uiteraard was ik net zo dol geweest op mijn kids als het meisjes waren. 

Het uitkiezen van de namen voor onze jongens was moeilijker dan het uitkiezen van een meisjesnaam. Nog voordat ik zwanger bleek van onze oudste, hadden wij al een meisjesnaam. Voor een jongensnaam hadden wij iets langer de tijd nodig.

Onze jongens hebben Hebreeuwse namen. Dit is toevallig zo gelopen. Wij zochten naar roepnamen met een mooie betekenis & die hebben ze nu allebei. Missie geslaagd! 

Hun namen komen over het algemeen veel voor, maar in onze regio (Noord-Holland) toch minder. Ik zal hun namen niet noemen, maar geef wel 1 hint: beide namen staan in de lijst hierboven ;)

Gek genoeg hadden wij voor een meisje juist een wat meer unieke naam in gedachten. Deze zal ik wel met jullie delen: Isalynn.

Waar onze jongens allebei vernoemd zijn naar hun Opa's (onze oudste heeft hun eerste namen, onze jongste hun tweede namen), zou een dochter vernoemd zijn naar mijn overgrootmoeder. Zij was een sterke, zelfstandige vrouw en heette voluit Anna Elisabeth, waar wij Annabeth van zouden maken.

Maar er zijn nog meer namen die ik mooi vind voor een meisje. Hier mijn top 5:

1. Isalynn

2. Jolie

3. Aimée

4. Romee

5. Isabeau of Sabeau

Korte namen, lange namen, oud-Hollandse namen of meer unieke namen.. Het is prachtig om te zien hoe ieder kind de naam krijgt die bij hem of haar past! (Meestal dan) ;)

Hoe zou jullie kindje hebben geheten als het van het andere geslacht was? Ik ben zeer benieuwd! Delen jullie het hieronder?

6 jaar geleden

Toen ik zwanger was van de derde was ik er zo van overtuigd dat het weer een jongen was dat ik alleen een jongensnaam in mijn hoofd had. Ik hou van hollandse namen dus ik had de naam ties in mijn hoofd. Toen bij de 20 weken echo bleek dat het een meisje was moest ik zo omschakelen dat ik tot week 37 in mijn zwangerschap geen naam had. Uiteindelijk is het roos geworden. Dat vond mijn 2e zoon een mooie naam. En ze is ook echt een roos. De naam past goed bij haar. Inmiddels is ze 2

7 jaar geleden

Het is zeker een avontuur om DE naam te vinden. Maar uiteindelijk komt het toch goed. (Meestal dan) ;)

7 jaar geleden

Wij wisten tot aan de geboorte niet of we een jongen of meisje zouden krijgen. Onze oudste heet Isis, maar voor een jongen hadden we Sid. Hoewel we daar wel een beetje aan begonnen te twijfelen of we dat nog wel een leuke naam vonden nadat we erachter kwamen dat het slome lelijke creature uit de film Ice Age ook zo heet.... En het achterneefje van mijn man ook liefkozend Syd genoemd werd (hij heet voluit Sydney). Toen ik wanger was van de jongste, vonden we Sid ook echt niet bij de naam Isis passen. Dus moesten we een nieuwe jongensnaam bedenken. Ook een nieuwe meidjesnaam uiteraard. We werden verliefd op de naam Fedde. Ook wel grappig, want 100% Isis is een Nederlandse DJ en Fedde LeGrand is ook een Nederlandse DJ. Maar het werd toch weer een meisje en het werd de naam Nova. Die wij overigens in de laatste paar weken hebben veranderd want we hadden heel erg lang de naam Pippa in ons hoofd. Leuk hoor, al die namen. Hihi.

7 jaar geleden

Leuk! :)