Snap
  • Mama
  • Gezond

Blog 105: mijn eigen herstel

Hoe gaat het nu met mij na mijn 2e bevalling (lees: keizersnede)? Even een update...

Toen onze oudste zoon geboren werd (ook via keizersnede), ben ik lange tijd extreem vermoeid geweest. Hierdoor kon ik 's nachts niet voor mijn eigen kind zorgen, alles kwam op mijn mans schouders terecht. Tot overmaat van ramp ontwikkelde ik door alle stress hiervan ook voor het eerst in mijn leven spierspanningshoofdpijnen. Ik stond op met extreme hoofdpijn & ging er weer mee naar bed. Niets leek te helpen & de situatie begon zijn (negatieve) effect te hebben op mijn relatie.

Ik bleef hulp zoeken! Uiteindelijk hebben rust, praten met een psychiatrisch verpleegkundige en behandelingen van een homeopaat, een acupuncturist & een osteopaat voor elkaar gekregen wat een hoofdpijnpoli van het ziekenhuis met zijn medicatie & behandeling niet lukte: de hoofdpijnen verdwenen langzaamaan.

Achteraf bleek ik ook nog een heftig vitamine B12 & vitamine D tekort te hebben. Het heeft zeker ruim 1 jaar geduurd voordat doktoren hier achter waren en ik iets opknapte, waardoor het hele 1e levensjaar van mijn oudste als in een soort roes aan me voorbij is gegaan. Ik kan me serieus sommige zaken niet eens herinneren. Alsof ik er niet bij ben geweest.

Toen ik zwanger bleek van onze tweede zoon was ik intens gelukkig, maar tegelijkertijd bekroop me toch ook een angstig gevoel. Ik wilde absoluut geen herhaling van de vorige keer (qua herstel). Dus bleef ik tijdens mijn 2e zwangerschap trouw mijn vitamines slikken & liet ik bij ieder bloedonderzoek ook meteen mijn schildklierwaardes, vitamine B12 en vitamine D controleren. Alles bleef stabiel (gelukkig)!

Helaas heb ik nu toch weer problemen :(. De spierspanningshoofdpijnen zijn weer terug & nog erger dan ik me kan herinneren.

Vanwege mijn zwangerschap heb ik alle behandelingen die ik hiervoor kreeg, stop moeten zetten. Ik moet zeggen dat ik ook geen hoofdpijn meer gehad heb. Maar inmiddels heb ik alweer sinds de geboorte van onze 2e zoon (nu 25 dagen geleden) weer dagelijks hoofdpijn. De afgelopen week zijn ze weer zo heftig geworden, dat ik inmiddels weer contact heb gezocht met mijn osteopaat om het behandeltraject weer op te pakken. Ook luister ik nu naar meditatie muziek in de hoop wat te ontspannen, ga ik nu weer 2x per week naar mijn fysiotherapeut i.p.v. 1x & daarnaast heb ik morgen een afspraak met mijn huisarts. Hopelijk heeft hij nog andere tips voor mij.

Ik weiger om weer een heel (1e) jaar van mijn kinderen te moeten 'missen'...

Tips zijn meer dan welkom!

Update 30-08-2016:

Vanmorgen naar de huisarts geweest. Mijn ontstekingswaarde waren te hoog. Hoogstwaarschijnlijk heb ik een holte ontsteking en komen daar de hoofdpijnen vandaan. Nu een antibiotica kuur van 1 week. Ik hoop en bid dat het dan allemaal over is.

Verder waren de uitslagen van mijn urine kweek en bloedonderzoek (van vorige week) binnen. Ik moet een halve pil minder schildklier medicatie nemen, waarschijnlijk wordt mijn vermoeidheid dan ook minder.

Verder zijn mijn vitamine B12 & D waardes te hoog. Ik moet nu om de 2 dagen supplementen nemen i.p.v. dagelijks.

En in mijn urine waren geen bacteriën meer te zien! Godzijdank!

7 jaar geleden

Jemig zeg! Ik heb het middel euthyrox. Dat werkt voor mij echt heel fijn. Zelfde werking/kaliber als thyrax (zeggen ze). Sterkte

7 jaar geleden

Mijn schildklier werkt inderdaad ook te traag. Bij mijn eerste zwangerschap slikte ik daarvoor, tijdens en daarna thyrax duotab. Mijn schildklier bleef toen perfect stabiel en ik heb nooit hoeven klungelen met medicatie verhogen / verlagen (alleen 1 pil extra tijdens zwangerschap, na de bevalling kon ik hier direct weer mee stoppen). Nu per 1 augustus helaas over moeten stoppen naar levothyroxinenatrium. Een heel nieuw medicijn voor mij waar ik geen ervaring mee had! Ik hoorde echter van vele mensen om mij heen dat deze medicatie 'zwaarder' werkt dan de thyrax en dat ik dus niet 1-op-1 moest overstappen. Ik had dus al lager ingezet, maar schijnbaar nog niet laag genoeg. Momenteel vecht ik nog steeds tegen de ontsteking. De antibioticakuur slaat wel aan, omdat mijn ontstekingswaarde weer aan het zakken zijn. Helaas voel ik me nog helemaal niet beter! Nu ook fluimicil en ventolin voorgeschreven gekregen om het vastzittende slijm los te maken & op te hoesten. Helaas weigert het los te komen en hoest ik momenteel zoveel en zo hard dat ik niet alleen nog ergere hoofdpijn krijg, maar ook zodat ik mijn buikwond (van mijn recente keizersnede) begin te voelen. Niet best dus...

7 jaar geleden

Wat balen zeg, dat gun je niemand om zoveel te moeten missen van je kinderen. Mag ik vragen wat je met je schildklier hebt aangezien je daar tabletten voor slikt? Ik heb zelf een te trage schildklier, maar het geluk gehad dat ik na mijn zwangerschap gelijk goed ingesteld was. Blijkbaar kan je daar ook flink beroerd van zijn, heb ik me toen ingelezen. Sterkte, hopelijk is het de ontsteking die je nekt en niet weer hetzelfde als bij de oudste

7 jaar geleden

Dank voor jouw reactie. De huisarts gaf in eerste instantie aan dat ik voorlopig helemaal moest stoppen met mijn supplementen. Dat weigerde ik. Ik ben destijds zo ziek geweest van mijn lage waardes, dat nooit meer! Daarom nu om de dag & uiteraard over 3 à 4 weken weer mijn waardes controleren. ;)