{{ message.message }}
{{ button.text }}

Blog 105: mijn eigen herstel

Hoe gaat het nu met mij na mijn 2e bevalling (lees: keizersnede)? Even een update...

Afbeelding blog 'Blog 105: mijn eigen herstel' Achtergrond blur afbeelding

Toen onze oudste zoon geboren werd (ook via keizersnede), ben ik lange tijd extreem vermoeid geweest. Hierdoor kon ik 's nachts niet voor mijn eigen kind zorgen, alles kwam op mijn mans schouders terecht. Tot overmaat van ramp ontwikkelde ik door alle stress hiervan ook voor het eerst in mijn leven spierspanningshoofdpijnen. Ik stond op met extreme hoofdpijn & ging er weer mee naar bed. Niets leek te helpen & de situatie begon zijn (negatieve) effect te hebben op mijn relatie.

Ik bleef hulp zoeken! Uiteindelijk hebben rust, praten met een psychiatrisch verpleegkundige en behandelingen van een homeopaat, een acupuncturist & een osteopaat voor elkaar gekregen wat een hoofdpijnpoli van het ziekenhuis met zijn medicatie & behandeling niet lukte: de hoofdpijnen verdwenen langzaamaan.

Achteraf bleek ik ook nog een heftig vitamine B12 & vitamine D tekort te hebben. Het heeft zeker ruim 1 jaar geduurd voordat doktoren hier achter waren en ik iets opknapte, waardoor het hele 1e levensjaar van mijn oudste als in een soort roes aan me voorbij is gegaan. Ik kan me serieus sommige zaken niet eens herinneren. Alsof ik er niet bij ben geweest.

Toen ik zwanger bleek van onze tweede zoon was ik intens gelukkig, maar tegelijkertijd bekroop me toch ook een angstig gevoel. Ik wilde absoluut geen herhaling van de vorige keer (qua herstel). Dus bleef ik tijdens mijn 2e zwangerschap trouw mijn vitamines slikken & liet ik bij ieder bloedonderzoek ook meteen mijn schildklierwaardes, vitamine B12 en vitamine D controleren. Alles bleef stabiel (gelukkig)!

Helaas heb ik nu toch weer problemen :(. De spierspanningshoofdpijnen zijn weer terug & nog erger dan ik me kan herinneren.

Vanwege mijn zwangerschap heb ik alle behandelingen die ik hiervoor kreeg, stop moeten zetten. Ik moet zeggen dat ik ook geen hoofdpijn meer gehad heb. Maar inmiddels heb ik alweer sinds de geboorte van onze 2e zoon (nu 25 dagen geleden) weer dagelijks hoofdpijn. De afgelopen week zijn ze weer zo heftig geworden, dat ik inmiddels weer contact heb gezocht met mijn osteopaat om het behandeltraject weer op te pakken. Ook luister ik nu naar meditatie muziek in de hoop wat te ontspannen, ga ik nu weer 2x per week naar mijn fysiotherapeut i.p.v. 1x & daarnaast heb ik morgen een afspraak met mijn huisarts. Hopelijk heeft hij nog andere tips voor mij.

Ik weiger om weer een heel (1e) jaar van mijn kinderen te moeten 'missen'...

Tips zijn meer dan welkom!

Update 30-08-2016:

Vanmorgen naar de huisarts geweest. Mijn ontstekingswaarde waren te hoog. Hoogstwaarschijnlijk heb ik een holte ontsteking en komen daar de hoofdpijnen vandaan. Nu een antibiotica kuur van 1 week. Ik hoop en bid dat het dan allemaal over is.

Verder waren de uitslagen van mijn urine kweek en bloedonderzoek (van vorige week) binnen. Ik moet een halve pil minder schildklier medicatie nemen, waarschijnlijk wordt mijn vermoeidheid dan ook minder.

Verder zijn mijn vitamine B12 & D waardes te hoog. Ik moet nu om de 2 dagen supplementen nemen i.p.v. dagelijks.

En in mijn urine waren geen bacteriën meer te zien! Godzijdank!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je