{{ message.message }}
{{ button.text }}

Blog 10# Het leed dat consultatiebureau heet

De titel zegt het al het consultatiebureau. Het is er om de groei van je kleine uk in de gaten te houden en de rest..

Afbeelding blog 'Blog 10# Het leed dat consultatiebureau heet' Achtergrond blur afbeelding

Als nieuwbakken mama ging ik met ons meisje naar het consultatiebureau. De eerste keer naar het weegmoment. Wat vond ik dat spannend.

In eerste instantie zouden we die ochtend de eerste afspraak hebben bij het CB, maar een uur van te vore werd deze afgezegd i.v.m. een auto-ongeluk van de arts. Op dat moment besloot ik wel naar het weegmoment te gaan, gewoon uit nieuwsgierigheid. 

Er was nog een mama bezig die net haar kindje weer aan het kleden was. De mevrouw van het CB kwam naar me toe om even te gluren. Ik pak mijn meisje uit de maxicosi en begin met d'r uit te kleden. Dat gaat nog niet goed hé, wordt me vertelt. Daar moest ik toch wel even bij slikken. Jullie hebben kunnen lezen over mijn beperking in eerdere blogs dus ik doe de dingen inderdaad net even iets anders. Is dit dan niet goed? Op dat moment begon ik me dus te jagen om daar weer weg te komen. Ik voelde me niet prettig. 

Na het wegen begon ik haar direct weer aan te kleden. Schijnbaar ging dit volgens mevrouw niet snel genoeg. Het werd me uit handen genomen met de woorden, laat mij maar. Misschien lief bedoeld maar ik werd op dat moment dus flink pissig, en dacht bij mezelf ben benieuwd of jij het beter kan. Het jasje wilde d'r niet lukken, tja ik sta niet voor niks te stuntelen dacht ik op dat moment. 

Toen het jasje aan was werd ons meisje in de maxicosi gezet, klaar zei ze. Nee hoor, zei ik op dat moment. Het mutsje moet nog op en ze zit niet vast. Dit vond de mevrouw niet leuk om te horen maar ze deed t wel. Tja eerst commentaar leveren dat ik het niet goed doe en dan het zelf maar half doen, dacht het niet.

Daarna wel aan mijn man gevraagd of ik het wel goed deed, en mijn moeder gevraagd een keer mee te kijken of ik m'n meisje op mijn manier gen pijn deed en of het nog anders zou kunnen. Onzeker heeft ze me wel gemaakt op dat moment maar ik ben dan geen mama die zich terug trekt, ik word boos. Ben al onzeker genoeg van mezelf daar heb ik geen hulp bij nodig.

Deze mevrouw ben ik daarna niet meer tegen gekomen, ik heb een vaste dag en schijnbaar werkt ze dan niet. De andere dames van het CB zien schijnbaar wel de reden waarom ik het anders doe en vinden mijn manier prima. Ons meisje vindt het CB niet erg, tot ze 1 bepaalde dame ziet. Deze heeft haar tot nu toe alle spuitjes gegeven. Als deze mevrouw tevoorschijn komt en ons meisje ziet haar dan is het krijsen. Dat ze die spuiten ook van iemand anders zou kunnen krijgen is blijkbaar nog niet duidelijk. Ik ben benieuwd hoelang dat duurt.

Groetjes Nicky

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je