{{ message.message }}
{{ button.text }}

Blijf met je tengels van mijn kinderen en bemoei je met je eigen zaken.

Afbeelding blog 'Blijf met je tengels van mijn kinderen en bemoei je met je eigen zaken. ' Achtergrond blur afbeelding

Als het om vreemden gaat en mijn kinderen dan denk ik maar één ding, afblijven en je mening lekker voor je houden. Je hoeft niet met je handen aan mijn kind te zitten. En als ik mijn kinderen probeer op te voeden en soms streng moet toespreken in het openbaar, heb ik liever dat je je mening voor je houd en lekker door loopt.

Zo stond ik dus een keer met Daley in de buggy in een drogisterij, meneer moest werkelijk waar overal aan zitten en na 10x waarschuwen was ik er klaar mee en sprak ik hem streng toe dat hij nu toch wel echt eens moest gaan ophouden. Waarop een mevrouw zich geroepen voelde om tegen mij te zeggen, als jij zo tegen mij zou praten zou ik ook niet naar je luisteren. Pardon.

Dat je met je kinderen door de stad loopt en hun een beetje schattig lopen te doen. Dat vooral de oudere garde dan aan de wangetjes moeten gaan zitten of aai over de bol, vaak kan ik er wel tegen, oke ligt er ook wel een beetje aan wie het doet, maar als mijn kinderen zich dan proberen te verschuilen in de kinderwagen of achter mij gaan staan en mij stevig vast pakken dan is dat een teken dat ze dat niet willen. 9 van de 10x proberen ze het toch te doen, en dan ga ik er tussen staan of ik draai ze weg. Dan maar een boos omaatje, opaatje, meneer of mevrouw voor mijn neus. 

Één keer heb ik echt tot 100 moeten tellen om niet te gaan vloeken, schelden of compleet uit mijn pan te schieten, want ja, kinderen staan erbij en om hun nu nieuwe woorden in hun woordenboek te laten toevoegen die niet van toepassing zijn in hun dagelijks leven, heb ik geen zin aan haha. 

Want wat was er nu het geval, ik was met Skye in de gele winkel (aan jullie te raden welke winkel het is ;)) zij wil gelukkig nog in het winkelwagentje zitten en we waren bij de kassa. Staat er een vrouw met haar man achter mij, telkens de aandacht van Skye proberen te trekken. Zij was er niet van gediend en keek lekker de andere kant op. Maar toch telkens proberen aandacht te krijgen. Ik had ze al een keer een blik des doods gegeven, maar dat kwam niet over. Wat een schattig meisje, wat een knapperd en halloooo meisje. Totdat ze de winkel wagen bij mij weg wouden trekken om haar te knuffelen. Toen ben ik er tussen gesprongen en heb haar even heel duidelijk gemaakt dat ik hier absoluut niet van gediend was dat nee ook echt NEE is en ze maar verder moest gaan lopen. Ik zal jullie besparen wat ik in mijn hoofd dacht. 

Ze werd me daar toch een potje link op mij zal ik jullie vertellen, doe normaal, is toch nergens voor nodig, laat mij toch. LAAT MIJ TOCH!!!!! Is wat ik dacht, je wil voor jou een wildvreemd kind bij haar moeder weg trekken om te knuffelen, terwijl Skye zelf ook had laten merken dat ze hier geen zin in had. Wat had je dan verwacht dat er zou gaan gebeuren. 

Na de tijd stond ik echt met de bek vol tanden en de vrouw achter de kassa had ook een blik van, waar blijft frans bauer. Dit kan gewoon niet waar zijn. 

Waarom voelen sommige mensen zich zo ontzettend geroepen om zonder te vragen, zonder pardon, zonder enige normen en waarden aan mijn kinderen, iemand anders zijn kinderen te gaan zitten. Ik snap volledig dat het knuffel en schattigheidsgehalte van kleine kinderen heeeeeeel erg hoog is. Maar nee is nee, en ga niet door. 

Dus, als je aan mijn kinderen zit. Komt mama leeuw los ;).

Liefs en tot snel,

Desléy.


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je