Snap
  • Mama
  • Nieuws

Blessing up in heaven

Brief aan mijn prachtige dochter in de hemel. Anne je was op jou manier bij een prachtig en bijzonder jaar!

Lieve Anne,

De dagen die je geleefd had moeten hebben, maar die nooit zijn geweest. Ik weet dat ik als jou moeder sterk moet zijn. Maar soms ben ik simpel weg gewoon boos! Gefrustreerd! Dit was een prachtig jaar, ik heb vol op genoten maar jij was er niet fysiek bij. In mijn hoofd plaats ik je bij elk groot moment. Je broertje doet het zo goed, het is zo'n heerlijk ventje. Jullie waren denk ik zo gek op elkaar geweest. Wout is echt een mega knuffelkont. Zou jij dat ook zijn geweest? Jullie lijken niet op elkaar qua karakter, waar jij een pittig ding was is Wout weer heel relaxt. Jullie zijn echt het tegenovergestelde van elkaar. Qua uiterlijk zijn jullie echt broer en zus. Jullie neusjes, ach smelt elke keer weer. 

Dit jaar had jij tijdens de hitte golf in het zwembadje moeten spelen, in je stoere Nijntje badpak die nu op zolder ligt in een doos. En dan af en toe een nat washandje moeten brengen naar je broertje omdat hij nog te klein was om met jou in dat badje te spelen. Ik geniet gewoon van de beelden in mijn hoofd. Samen ijsjes eten, je bent zo'n knoeierd je had er vast helemaal onder gezeten. Hey! je broertje is ook een knoei-koning, ik heb een gelijkenis gevonden. Ach de wasmachine draait wel. Ik heb het al lang opgegeven dat ik je broertje elke keer schone kleren aan doe, dan heeft hij maar een vlek op zijn broek. 

Waren we dit jaar dan wel naar de sinterklaas optocht gegaan. In 2013 was je te jong, in 2014 kwam je broertje op 5 december en dit jaar hadden we kunnen gaan. Ik zie je al staan met een pietenmutsje en zwarte wangetjes. Je broertje lekker slapend in de draagdoek en jij staat te springen. Dagen die geleefd hadden moeten worden, maar nooit zijn geweest. 

We moesten je weer terug geven toen je 8 weken was, mijn kleine dametje. Ik voel je nog steeds in mijn armen en je bent nog altijd mijn prinsesje op de erwt. Ik mis je bolle toet en je pretoogjes. Maar ik ben trots op je! En mama vergeet jou nooit. Je kerst sok hangt gewoon aan de schouw, en je was ook gewoon bij je broertjes eerste verjaardag. Je hoort er gewoon bij!

Je gaf jou broertje leven op 5 december, we hadden een prachtig jaar. We zagen je broertje leren rollen, tijgeren, kruipen, optrekken en eerste stapjes maken. Hij brabbelt aan 1 stuk door en soms lijkt er een verstaanbaar woord uit te komen, zo ook jou naam Anne, We zijn gezegend met 2 prachtige kinderen, 1 is veilig tussen de sterren en de andere stapt ondeugend over de aarde. 

Hou van je kleine prinses! 

Xxx mama 

8 jaar geleden

Prachtig, zoals je dit ook weer schrijft...tranen over m'n wangen. Wat een vreselijk gemis moet dit zijn, de grootste nachtmerrie van elke ouder. Ik bewonder je kracht. Laat je mooie meisje bij je zijn, wat je ook doet en waar je ook gaat! Liefs, Karin

8 jaar geleden

Wat mooi geschreven.... Brok in mijn keel

8 jaar geleden

Wat prachtik en liefdevol geschreven, ik herken er ook veel in, ons 2e zoontje is in 2012 met 31 weken slapend geboren. Maar ook gij is overal bij . Heel veel sterkte gewenst met alles.

8 jaar geleden

Elke keer wil ik jou blogs wel lezen maar het lukt me niet. Het is angst wat me weerhoud. Omdat het de grootste nachtmerrie is. ♡