Snap
  • Mama
  • Voeding
  • recept
  • kaas
  • spinazie

Bladerdeeg gevuld met spinazie en kaas

Porties:  4 Voorbereidingstijd:  20 min Bereidingstijd:  15 min Moeilijkheidsgraad:  Gemakkelijk

Een vegetarische snack die bij iedereen in de smaak zal vallen. Vul het deeg met verse spinazie en heerlijke kaas.

Ingrediënten

4 koffielepel(s) Olijfolie 50 g Spinazie, diepvries 1 half/halve Ui 1 teentje(s) Knoflook, (geperst) 100 g Fetakaas, light, (verkruimeld) 100 g Cottage cheese 1/2 eetlepel(s) Oregano, (gedroogd) 4 vel(len) Filodeeg

Instructies

Verhit een beetje olie in een grote braadpan. Voeg de ui en de knoflook toe en bak het 3 minuten op gemiddeld vuur. Neem de pan vervolgens van het fornuis en voeg de spinazie toe. Roer het geheel goed door elkaar.

Doe de feta, cottage cheese en oregano in een grote schaal en vermeng de ingrediënten. Roer ook het spinaziemengsel erdoor.

Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet alvast een bakblik in met wat olie.

Verdeel de spinazie/kaasvulling over het filodeeg en vouw de plakjes dubbel in een punt. Bestrijk ze met een beetje olie en bak ze daarna in ongeveer 15 minuten goudbruin.

Notities

Van de fetapunten is gemakkelijk een kleinere fetasnack te maken: Snijd voor het bakken de punten een keer door de helft zodat er kleinere driehoekjes ontstaan.

9 jaar geleden

Ik heb er vandaag weer eetnje gemaakt: mok hazelnootmelk, 1 banaan ,1 uitgeperste sinaasappel, 2 kiwi's, flinke hand spinazie. Wij zijn helemaal verslaafd en zo komt de zak spinazie wel op. Ik zet de kan wel eerst even in de vriezer 10 minuten, want ik vind het het lekkerst als het goed koud is!

11 jaar geleden

ook erg lekker om te bakken/frituren in een pan zonnebloem olie.