{{ message.message }}
{{ button.text }}

(bio) Moederdag!

Zorg je als stiefmoeder wel of niet voor een cadeau?

Afbeelding blog '(bio) Moederdag! ' Achtergrond blur afbeelding

Zoals jullie weten (bedankt allemaal voor de superlieve reacties op m'n vorige blog!) heb ik 2 prachtige stiefkinderen. Dat zorgt voor moederdag altijd voor een beetje extra hectiek want ik koop altijd een moederdagcadeautje met mijn stiefzoontjes voor hun moeder en ik wil natuurlijk wel wat origineels geven wat ze echt leuk vindt. Vaak is het een combinatie van een echt cadeautje gecombineerd met wat knutselwerk. Ik probeer dit ook altijd te doen met haar verjaardag en met kerst maar die laatste kan ik wel eens vergeten, moederdag en haar verjaardag eigenlijk nooit (tenzij ik nu vergeet dat ik ze vergeten ben :)). Ik vind het namelijk onze taak om dat te doen. Ze heeft nog geen vriend wat de kinderen hierbij kan helpen en ik doe het voor zowel haar als de kinderen. Als moeder zijnde weet ik hoe waardevol zoiets is en ik kan me nog goed herinneren hoe leuk en spannend ik het vroeger vond om te maken/geven als kind. 

Mijn vriend is het hier overigens niet helemaal mee eens. Hij zegt dat als het aan hem lag we dit niet zouden doen omdat zij het ook niet voor hem of voor mij doet. Ik negeer zijn mening hierin en doe het lekker toch (goed compromis) omdat ik wil dat de kinderen terug kunnen kijken op een jeugd bij ons waarin wij er altijd alles aan gedaan hebben om hun en hun moeder te steunen en bij te staan daar waar we kunnen. Los van wat hun moeder wel of niet deed. Ik heb namelijk geen invloed op wat zij wel of niet voor ons doet, ik heb alleen invloed op wat ik/wij doen. 

Ik vind niet dat zij iets voor mijn vriend hoeft te regelen want daar ben ik nu voor. Ik vind ook niet dat ze iets met moederdag voor mij hoeft te regelen want ik ben hun moeder niet. Ik verwacht ook nooit iets van de kinderen op deze dag en ik wil ook niet dat hun vader iets met ze voor me maakt tenzij ze dat zelf aangeven. Hun hebben niet om deze situatie gevraagd en ik wil alle liefde die ze me willen geven, maar niks geforceerd en al helemaal niet als ze daarmee (nog meer) in loyaliteitsconflict komen met hun moeder. Want dat doen ze wel soms, hoe jong ze ook zijn. Hoe geweldig ons contact onderling ook is, kinderen van gescheiden ouders zijn nu eenmaal soms bang de ene (Stief)ouder te kwetsen door  iets met/van/voor een andere ouder te doen. En het is onze taak om dat gevoel zoveel mogelijk te voorkomen, weg te nemen en ze te leren dat we allemaal vreselijk veel van ze houden en dat ze nooit hoeven kiezen. 

Dus knutsel en koop ik met alle liefde samen iets met hun iets voor hun mama, en neem ik een paar dagen voor moederdag of na moederdag met alle liefde een cadeautje in ontvangst wat ik dan 'zomaar' krijg van mijn vriend en mijn 2 beste vriendjes.


Hoe gaat dat bij jullie? 

En vooral: heeft er iemand nog leuke moederdagknutseltips?! 


Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je