Snap
  • Mama

Bijstandsmoeder zonder privacy

En toen kreeg ik geen vast contract, maar aan een andere optie had ik nog niet gedacht. Van de ww naar de bijstand... dit is niet wat ik wil

Hoogzwanger maar mijn contract werd wel verlengd met een jaar! Super blij was ik, want ik wou heel graag een vast contract zodat ik ook uiteindelijk een huis zou kunnen kopen. Maar dat gebeurde niet helaas. Ik raakte vorig jaar mijn baan kwijt. Achteraf gezien wel blij dat ik er niet meer werk aangezien ze niet eens konden vertellen waarom het niet verlengd werd. Ik vond het goed zo... ik kreeg wel weer een andere baan, maar zo gemakkelijk ging dat dus niet. 6 maanden ww gehad wat natuurlijk helemaal niet veel was omdat ik parttime werkte. En toen de bijstand in omdat ik nog steeds geen baan kon vinden. Zit je dan elke dag thuis... wat moet ik nou weer voor baan zoeken. Moet ik dan maar productiewerk doen en mijn kinderen amper zien. En van een lullig salaris gaan leven. Misschien toch weer een opleiding gaan doen. Kost mij wel weer 3-5 jaar maar dan heb je iets. Voordat die opleiding begint ben je ook alweer een half jaar verder. Straks gaat de jongste ook naar de peuterspeelzaal en op een sport. Zwemles. Schoolgeld. Het moet allemaal maar betaald worden. Die bijstand klopt ook helemaal voor geen meter. Kreeg een vordering van 831 euro want 2 maanden waren niet verrekend. In een heel jaar had ik nooit zoveel geld gehad van de gemeente dus knap dat ik ze dan meer moet terug betalen. Je privacy heb je gewoon niet meer. Ze willen alles van je weten. Het is gewoon vreselijk!! Ik wil dit echt nooit meer!!! 

8 jaar geleden

Ik zit ook in de bijstand. Ik vind het echt vreselijk dat ze alles willen weten me onder druk zetten. Nu heb ik een tijdelijke betaalde baan, maar die houdt waarschijnlijk ook sneller op dan verwacht. Het is ellendig, maar het zijn moeilijke tijden. Het is ook een beetje geluk hebben met een klantmanager. Ik heb net weer een nieuwe en ik hoop dat zij een beetje redelijk is. Ook heb ik veel steun aan de bijstandsbond!

8 jaar geleden

Ik heb een beetje in het zelfde schuitje gezeten... Alleen ben ik arbeidsongeschikt verklaard na mijn bevalling. Niet wat ik voor ogen had.. Je hebt inderdaad totaal geen privacy en alles draaid om werk en niet om het gestel van je gezin Ik hoop dat je heel snel een baan vind die je leuk vind en bij jou leven en gezin past. Heel veel succes!!!

8 jaar geleden

Ze helpen de jongeren hier gelukkig wel heel goed om weer een baan te vinden. Ik kan ook echt niet wachten om weer aan het werk te gaan!!

8 jaar geleden

nee ik ook niet... De laatste keer dat wij bijstand hebben gehad waren we er gelukkig al weer uit voordat wij ons eerste geld kregen. We hbben hier een half jaar op moeten wachten. Maar we hebben altijd de angst om weer in de bijstand te komen. Ik ga nog liever de hele week stront scheppen dan in de bijstand zitten, maar helaas hebben we die keus meestal niet...