Snap
  • Mama

Bijna zomer, dag zoon

Kleine kinderen worden groot en onafhankelijker. En dat is goed, maar ook wel eens lastig.

Dag zoon, weer op weg naar buiten? Ga je weer met het buurmeisje spelen waar je zo gek mee bent? Weer op pad om lekker in de speeltuin te spelen? Om een boodschapje te doen voor mij of voor haar moeder? Om rondjes te fietsen door de straat? Om te voetballen of te stoepranden?

De zomer komt eraan, maar het is nu al heerlijk weer, dus je bent bijna alleen maar buiten te vinden. Straks, als het echt zomer is en je vakantie hebt van school, zie ik je dan alleen nog wanneer je dorst of trek hebt? Zelfs dan niet eens, ben ik bang, want hoe vaak eet je niet bij het buurmeisje? Gelukkig kiezen jullie er net zo vaak voor om samen hier thuis te eten, dan zie ik je nog eens.

Ach, ik doe te dramatisch. Je hebt een vriendin gevonden waar je bijna dagelijks mee kunt spelen, heerlijk om zo'n vriendschap te hebben! Je bent niet meer dagelijks voor die tv of achter je gameboy te vinden, maar je gaat lekker naar buiten, hartstikke gezond! Je staat midden in het leven en geniet ervan, supergoed van je!

Laat je moeder maar emotioneel doen, die krijgt er heus niks van als ze je af en toe moet missen. Weet dat ze er voor je is en dat ze het je van harte gunt dat je gelukkig bent.

9 jaar geleden

Oh nee toch, ik zal hem meteen even lezen!

9 jaar geleden

Oeps, nu al lege nest syndroom! :) Ik zet de ranja vast klaar ;)

9 jaar geleden

Ja heerlijk he! Met dat verschil dat jip en Janneke maar 1 heg over hoeven te steken en deze 2 moeten 1pleintje oversteken.

9 jaar geleden

Mooie blog en ook heel herkenbaar! Ik vind het op dit moment wel wat moeilijker, omdat mijn oudste gisteren een aanrijding met een auto heeft gehad ( zie mijn blog / artikel ). Weer even opnieuw proberen los te laten......( alhoewel ze bij mij nog niet zoveel alleen mogen buiten, maar toch.... )