{{ message.message }}
{{ button.text }}

Bijna kerstvakantie

Wat te doen met 2 weken vrij?

Afbeelding blog 'Bijna kerstvakantie' Achtergrond blur afbeelding

Wat te doen met 2 weken vakantie?

Nog een paar daagjes en dan is het kerstvakantie; de kinderen 2 hele weken vrij, mijn geliefde gemaal ( :P ) 2 hele weken vrij en ook ik 2 hele weken vrij! Heerlijk! Maar wat gaan we met al die vrije tijd doen?

Ik heb geleerd van onze zomervakantie: ik moet niet alle dagen helemaal vol plempen met activiteiten, want dan zijn de kinderen na 5 dagen gaar en ikzelf al na 3 dagen. Dat is dus geen goed idee, wat gaan we wel doen? Een weloverwogen activiteitenagenda aanleggen.

Het eerste weekend heeft minispruit gewoon nog zwemles, dus de zaterdag zal waarschijnlijk verlopen zoals altijd: zwemles, boodschappen, lunchen en daarna lui op ons achterste hangen. De zondag is nog leeg, maar het is dan wel koopzondag, dus misschien nog even door de stad banjeren.

De eerste week wordt natuurlijk dwars doormidden gebroken door de kerstdagen en hoewel die erg gezellig zullen zijn, lekker met de familie, moeten we dus wel zorgen dat we daar uitgerust aan beginnen. Maandag kunnen we dus nog iets actiefs doen, maar dinsdag doen we kalm aan.

Het 2e weekend hebben we nog helemaal niets staan ... wauw! Een leeg weekend! Ik staar nog maar even naar mijn agenda, een weekend waarin we potentieel 2 keer kunnen uitslapen, daar wordt ik blij van! Oh wacht, we hebben natuurlijk potentieel 14 dagen om uit te slapen! Joepie!

De 2e week wordt natuurlijk gedomineerd door de dinsdag en woensdag, waarop oud en nieuw gevierd gaat worden. We moeten nog wel even afspreken met wie en waar, maar zelfs al blijven we gewoon met zijn viertjes thuis, dan nog hebben we een leuke oud en nieuw. Mijn man en ik hebben dat regelmatig gedaan en het heeft iets ... intiems, gezelligs.

Het 3e weekend zal waarschijnlijk in het teken staan van ons weer klaar maken voor de nieuwe werk-/ schoolweek: "Zijn de gymkleren wel gewassen? Waar is eigenlijk dat judopak? Vanavond vroeg naar bed, want morgen moeten we weer vroeg op."

Ergens in die 2 weken, wil ik in ieder geval gaan zwemmen (ik heb 2e-persoon-gratis-kaartjes gekregen), naar het ijsbeeldenfestival hier in de stad (vonden ze vorig jaar heel erg mooi), een dag of 2 besteden aan een grote puzzel in elkaar zetten met het hele gezin en met ons gezin en de gezinnen van mijn zussen iets leuks gaan doen, zodat de kinderen elkaar weer eens een hele dag kunnen zien.

Ik geloof dat ik dit keer niet te veel heb ingepland, gaat helemaal goedkomen dus.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je