Snap
  • Mama
  • roze
  • therapie
  • wolk
  • geen

Bijna een jaar verder. Zal het dan nu eindelijk rustig worden in mijn hoofd!?

Volgende week donderdag (23 mei) wordt Samara alweer 1 jaar oud! Wat vliegt de tijd.. en al die clichés zijn waar; GENIET VAN ALLES, WANT HET IS ZO VOORBIJ!! 

Maar hoe kan je genieten als al vanaf het begin van de geboorte al met jezelf in de knoop zit?! 

Ik heb een hele tijd geledeneen blog geschreven met daarin al onze gebeurtenissen na de geboorte van Samara. En al zeg ik het zelf... het is niet niks.. (nieuwsgierig? De blog heet: "2018, een jaar met uitdagingen") ik moet zeggen dat ik mij daarna een tijd beter heb gevoeld, maar helaas bleef het chaos in mijn hoofd. Waar onder ook angsten die zich steeds meer gingen ontwikkelen. 

Nu ben ik dan deze week eindelijk voor het eerst bij een psycholoog geweest. En na anderhalf uur mijn verhaal te hebben gedaan, is daar dan toch die conclusie, ik heb dus al die tijd al last van PTSS. 

Vanaf volgende week ga ik aan de slag met een EMDR-therapie. (Eye movement desensitization and reprocessing (afgekort EMDR) is een therapeutische behandelmethode die met name toegepast wordt bij mensen met een posttraumatische stressstoornis (PTSS))

Het wordt nog een zware tijd, maar ik heb er eindelijk vertrouwen in dat ik weer mijzelf terug ga vinden! En weer de gelukkig moeder van Samara kan worden! (Voor de duidelijkheid, bij Samara ben ik altijd op mijn best, zij maakt mij vrolijk en geeft mij het gevoel dat ik veel kan, SHE IS MY HAPPY ❤)

Hopelijk kan ik over een tijd jullie vertellen hoe ik de EMDR-therapie heb ervaren! ?

Snap

Super lief je berichtje! Ik ben heel erg benieuwd en hoop dat het mij eindelijk kan helpen genieten ❤

4 jaar geleden

Hey Marissa, ook ik heb PTSS overgehouden aan m'n traumatische bevalling. EMDR therapie doet voor mij wel wat. Ik wens je alleen maar liefde en heel veel succes. Ik ga nog even je ander blog lezen.