{{ message.message }}
{{ button.text }}

Bij Blaine kan ALLES!

Is jou kind ook zo verliefd op zijn of haar knuffel?

Afbeelding blog 'Bij Blaine kan ALLES!' Achtergrond blur afbeelding

Bedtijd! Spel computer afsluiten, bidon vullen met water, tandenpoetsen, plassen en handen wassen en hup je bed in. "Mama, zijn alle ramen dicht? Alle  deuren? Is er geen spin, bij of wesp? Geen herfstpin? Als Damian en Zoë naar bed gaan kom je dan boven? Ben je morgen vrij? Kan je morgen met ons ontbijten? Kan je ons morgen wakker maken? Dit zijn alle vragen die Blaine ELKE AVOND STANDAARD vraagt. Dit is een onderdeel van zijn OCD (lees: dwang), wij kennen de zinnen uit ons hoofd en oh wee als er door heen gesproken wordt, dan moet het opnieuw! Na zijn riedeltje zie ik Blaine om zich heen kijken, onder zijn deken, onder zijn kussen. Alles gaat overhoop. NEE NEE..nee alsjeblieft niet.. dus toch....Blaine is één van zijn vaste kleine knuffel kwijt. De grote zoektocht gaat beginnen. We beginnen met te bedenken waar Blaine is geweest, ja, vraag dat maar eens aan een kind met ADHD waar hij tijdens zijn rennen, springen en klauteren is geweest met zijn knuffel. Het kan overal zijn. We kijken zelfs in de koelkast en in de bestek la.... Bij Blaine kan alles. We kunnen 'tijgertje' niet vinden. Blaine is 9 jaar en hij veranderd  in een split second in jonger gedrag en als een 5-6 jarige is hij intens en dan écht intens verdrietig. Met tranen over zijn wangen en snot uit zijn neus verteld hij hoe erg hij tijgertje mist. Voor ons gevoel hebben we overal gekeken. Waar kan hij toch zijn.  Troosten en praten lijkt wat te helpen, ik beloof hem dat we verder zoeken en dat we hem echt wel vinden. Het verhaal naar Blaine: "tijgertje even verstoppertje speelt en dat hij even eigenwijs is en niet wil luisteren. Weet je Blaine, als we hem gevonden hebben dan moet je hem maar vertellen dat hij de volgende keer niet zo eigenwijs moet zijn een niet op zo'n moeilijke verstopplek moet zitten" Vanwege zijn autisme moet je op dit soort momenten inspelen op het leeftijdsgedrag wat hij vertoond, dat werkt het beste. Het verhaal helpt, na snikkend ligt hij in bed. Blaine roept of we nog één keer op zijn kamer willen kijken en we schijnen met een lamp onder zijn bed....Wat we daar vinden is een overweldigend moment voor hem, zijn TIJGERTJE, vast geklemd tussen zijn matras en de lattenbodem. Tja hoe die daar komt hoef je mij niet vragen, enige antwoord: bij Blaine kan ALLES!

Warm en behaaglijk en intens blij ligt hij met zijn knuffels onder de denkens, ik ben de deur nog niet uit of hij is in dromenland.  Slaap lekker kanjer, geniet nog maar heerlijk van deze 'knuffeltijd' zolang als je wil.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je