Snap
  • Mama

MAMA'S LAAT JE HOREN!

Conclusie: Wij van Mamaplaats.nl vinden het niet terecht dat er bezuinigt wordt op kinderopvangtoeslag en moeders de dupe zijn hiervan! Lees

De kinderopvang wordt duurder! Dit komt door alle maatregelen die de overheid treft en daarom enorm gaat bezuinigen. Vooral ouders met een hoog inkomen zullen meer moeten betalen. Ouders met een lager inkomen zullen een ‘paar’ tientjes extra moeten wegleggen voor de kinderopvang… Maar een kinderopvang moet toch voor iedereen goed bereikbaar zijn!

Als de kosten zoveel gaan stijgen zal het voor sommige moeders niet meer aantrekkelijk zijn om te blijven werken. Daarnaast is het voor de ontwikkeling van kinderen goed om naar een kinderopvang te gaan omdat ze met andere kinderen leren te spelen.

Conclusie: Wij van Mamaplaats.nl vinden het niet terecht dat juist de moeders die willen werken financieel de dupe zijn. Moeders zoals wij moeten laten horen dat dit niet acceptabel is! Zeg NEE tegen duurdere kinderopvang!

Wat vind jij van het bezuinigen op de kinderopvangtoeslag?

11 jaar geleden

NEE duurdere kinderopvang, als wij kinderopvang zouden moeten betalen zou ik beter niet kunnen werken, alleen kunnen we dan onze vaste lasten nog niet eens kunnen betalen hoewel we net als anouck geen luxe dingen doen.

11 jaar geleden

Nou sorry hoor, niet alleen de mama's die WILLEN werken, maar ook vooral de mamam's die MOETEN werken om als gezin financieel rond te kunnen komen. Of wat te denken van alleenstaande mama's. Ik heb geen idee waar dit heen moet.... In ons geval ga ik volgend jaar minder werken als onze oudste naar school gaat, zodat we geen BSO hoeven te betalen, alleen in de schoolvakantie's gaat hij dan naar vakantieopvang. Maar wij betalen nu al bruto (dus zonder toeslag) meer dan ik netto aan salaris thuisbreng. Wij zijn dus echt afhankelijk van de toeslag en er komt een punt dat het voor ons inderdaad aantrekkelijker wordt als ik stop met werken. Maar dat kunnen we dus weer niet betalen! Hallo, kind moet toch een dak boven zijn hoofd hebben, kleren en schoenen als hij daar uit is gegroeid en elke dag eten! En wij leven echt niet luxe hoor, verre van zelfs. Wij kunnen zelfs geen derde kind betalen, terwijl we dat best zouden willen. Dat is toch erg, dat je die keuze om financiele redenen moet maken!