Snap
  • Mama

Beste nachtrust.....

Bijna acht uur, 3 kinderen stuiteren door de kamer... Zoveel energie heb ik vandaag nog niet gezien. "Jongens, tandenpoetsen en pyjama aan!"

Gelukt! Half 9 en ze liggen er in! Of wacht? Op één na! "Deyan, ga terug in je bed liggen". 

Opnieuw hoor ik voetjes over de gang. "nachtrust? Ben jij dat?" Je kijkt een keer om de hoek, maar helaas. Je bent weer weg. 

Er word gepraat en gefeest langs mij op de kamer. Onze 3 jongens liggen (lekker ouderwets) samen met elkaar op een kamer. 

Daar ben je weer! Maar je fluistert iets in m'n oor?! 

"Ik ben even weg, ik moet wat doen en kom straks pas terug" 

Ik probeer je nog tegen te houden, maar je piept er snel tussenuit. Hoelang zou hij vandaag weer weg blijven. 

Ondertussen zapp ik wat, maar ook de tv lacht mij uit. Hoe durf ik ook te denken dat er op een doordeweekse dag een goede film op tv zou zijn. 

Ondertussen kijkt er opnieuw iemand om de hoek,. Het is Djayden. "Mama, ik ben vergeten iets te zeggen". 

Ik zucht een keer "vertel schat, maar wel snel". Hierop start mijn lieve 5-jarige (in slow-motion) "maaaammmaaaaahhh, vaandaaaagg was er iets gebeurd en dat ben ik vergeten te vertellen, Dino (de hamster) had een stukje van mijn boterham opgegeten". 

Eindelijk! Precies het wereldnieuws waar ik op zat te wachten! "Djayden, het is half 11, ga slapen nu". 

Half 11?! Ik begin mij nu toch zorgen te maken. 

De tijd tikt langzaam door en mijn jongste zoontje besluit mij 1,5 uur lang iedere 10 minuten te roepen voor zijn tutter die uiteraard gewoon langs hem ligt.

De tv is inmiddels uitgezet, en ik probeer te slapen. Dit gaat alleen zo moeilijk als m'n lieve nachtrust niet thuis is. 

Onder de dekens, eigenlijk iets te warm,. Voeten onder de dekens uit,. Nu toch wat te koud. 

Ik draai mij om en kijk op de klok. HALF 2?!  Waarom ben je nog steeds niet thuis? Waarom heb je geen telefoon bij? Dan kon ik je nu even bellen dat je moest komen... 

"Lieve, nachtrust... Kom alsjeblieft naar huis!" 

7 jaar geleden

Wat heb je dit leuk geschreven! Heel herkenbaar ook.. hopelijk besluit hij vandaag niet weer zo lang op pad te gaan en kunnen jullie vannacht weer lekker samen slapen..

7 jaar geleden

Nou daar zwaait wat voor die nachtrust als hij eindelijk de weg weer naar jouw bed heeft gevonden! Hopelijk kunnen jullie vanavond weer lekker van elkaar genieten!