{{ message.message }}
{{ button.text }}

Bestaan kabouters en cleaning fairies echt?

Al een behoorlijk tijdje ben ik in dubio: zal ik mijzelf wel of niet laten ontlasten door een hulp in de huishouding? Zwaktebod of niet?

Afbeelding blog 'Bestaan kabouters en cleaning fairies echt?'

Wanted: cleaning fairy

Bestaat ze werkelijk?

Mijn kinderen denken dat al bijna hun hele leven lang maar ik weet wel beter.

Volgende week word ik 47 jaar en sinds ik op mijzelf woon, maak ik zelf mijn huis schoon. Dat is dus best al lang!

Ik heb daar nooit echt een probleem mee gehad omdat ik niet buitenshuis werkte toen mijn oudste kinderen klein waren. Toen zij naar school gingen, deed ik het huishouden heel relaxt gewoon onder schooltijd.

Nu, heel wat jaartjes verder, heb ik er een kleuter bij maar werk ik ook 4 dagen van 08.00 uur tot 17.30 uur, weliswaar vanuit huis. Op mijn vrije dag besteed ik heel wat uurtjes aan mijn ouders en rij ik mijn moeder o.a. naar de visboer, naar de slager, naar de bakker, naar de groenteman en naar de supermarkt. Dat kost heel veel tijd en tegen de tijd dat ik weer thuis ben, heb ik nog maar een uurtje voordat ik mijn kleuter weer uit school moet gaan halen.

Het komt er daardoor op neer dat ik meestal op zondag het hele huis door poets. Mijn huis bestaat uit drie verdiepingen en ik heb nogal wat spulletjes staan.

Afgelopen zondag realiseerde ik mij weer eens dat het misschien niet zo gezellig is om een minimalistisch ingericht huis te hebben maar wel zo praktisch!

Soms kom ik bij mensen over de vloer waar niet veel persoonlijks te vinden is.

Geen foto’s, geen aandenkdingetjes van vakanties of bijzondere plekken, zelfs geen planten.

Ik ben altijd blij en zwaar gelukkig als ik dan weer in mijn eigen huis kom.

Behalve op zo’n zondag.

Dan ben ik opeens niet meer zo blij met mijn haardschouw vol met spulletjes, mijn bureau met nog meer spulletjes, mijn tafeltje vol met fotolijstjes, etc.

Al een tijd worstel ik met het dilemma: zal ik hulp nemen of niet?

Ik vind natuurlijk dat ik zelf heel goed en netjes werk, en als ik even door kan werken, is het meeste ook wel zo gebeurd maar helaas heb ik ook te maken met een paar pubers die mijn routing verstoren. Afgelopen zondag was ik net bij de badkamer beland toen mijn dochter van plan was om die een paar uur toe te eigenen.

Ik baalde zondag ook omdat het lekker weer was en mijn man lekker de hort op ging met onze kleuter. Hij vroeg heel lief of hij iets voor mij kon doen maar ik zei heel stoer dat hij maar lekker met die kleine moest gaan voetballen en fietsen. Al met al werkt hij fulltime en moet hij regelmatig naar het buitenland waardoor hij die kleine niet zo veel ziet als ik.

Opeens was alle twijfel weg! Ik wilde ook lekker mee naar buiten en genieten van de momenten die we als gezin kunnen hebben.

Binnen no time had ik een advertentie op Marktplaats gezet en binnen no time stroomden de reacties binnen!

Er waren hele serieuze, hele fanatieke, hele onzinnige, hele onpersoonlijke maar ook een paar hele interessante reacties bij!

Ik heb een selectie gemaakt en ik hoop dat er een echte cleaning fairy bijzit!

Een mooi verjaardagscadeau voor mijzelf!  

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je