{{ message.message }}
{{ button.text }}

Beroepskeuze: wat ik wilde worden toen ik klein was

​Op de basisschool van mijn dochter zijn ze momenteel heel erg bezig met wat ze willen worden als ze groot zijn.

Afbeelding blog 'Beroepskeuze: wat ik wilde worden toen ik klein was' Achtergrond blur afbeelding

Op de basisschool van mijn dochter zijn ze momenteel heel erg bezig met wat ze willen worden als ze groot zijn. Thuis verteld mijn dochter de leukste verhalen over dit onderwerp. En ik vind het geweldig om te horen wat die kids allemaal willen worden. Ook al zit mijn dochter in groep 1-2, dit is wel een onderwerp waarover in de klas gesproken wordt.

Ook komen de gekste dingen langs die kinderen willen worden: prinses, zeemeermin en piraat werd volgens dochterlief ook genoemd. Maar ze moest ze daar al om lachen: “dat is toch geen beroep, Mama”. Ik vroeg haar toen wat een beroep is. Als antwoord kreeg ik: “iets wat je later kunt worden en centjes mee kunt verdienen en wat je op school kunt leren”. Tja best wel goed geantwoord, al zeg ik het zelf. Ook wilde er kinderen beroemd worden, zangeres, model, piloot , circusartiest en natuurlijk juffrouw/meester.

Ik weet nog heel erg goed wat ik wilde worden toen ik klein was. Mijn droomberoep was dolfijntrainster. En ik weet zeker dat er meerdere met mij deze carrière als droombaan zagen/zien. Mijn broertje daarin tegen wilde altijd Crash-Test-Dummie worden (zo’n pop die ze in een nieuwe auto zetten om te kijken wat voor impact een botsing heeft). Tja …….. dat kan natuurlijk ook…. In je dromen hahaha

Mijn dochter weet het maar al te goed. Ze wil dokter worden en daar is ze al een aantal jaren heel erg stellig in. Prima beroep vinden wij. Nu maar doorzetten, want daar hangen nog wel een heleboel schooljaren aan vast.

Wat wilde jullie worden toen jullie klein waren? En wat wil je kleintje(s) worden? Ben benieuwd!!!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je