{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ben jij Donor? Ja of Nee?

Donor zijn dat is toch wel een aardig gespreksonderwerp, waar iedereen zijn eigen mening over heeft.

Afbeelding blog 'Ben jij Donor? Ja of Nee?'

Ja ik ben Orgaandonor, Sinds een aantal jaar heb ik mij aangemeld als orgaandonor. In Nederland is een te kort aan Donororganen, waardoor er jaarlijks heel veel mensen onnodig sterven. Ik heb mezelf de vraag gesteld “mocht ik een Donororgaan nodig zijn, zou ik dat dan willen? Als dat mijn leven zou kunnen redden” Mijn antwoord daarop is JA, dus eigenlijk wacht je op zo’n moment tot iemand anders zou sterven.Dat is de reden waarom ik heb gekozen om zelf ook Donor te zijn.  

Persoonlijk vind ik dat mensen die een orgaan nodig zijn en zelf donor zijn voorrang moeten krijgen op mensen die BEWUST geen donor zijn. Zo vind ik ook dat ze in Nederland iedereen donor moeten maken en mocht je het niet willen dan jezelf maar afmelden. Er zijn zoveel mensen die gewoonweg niet weten hoe ze zich moeten aanmelden.

Ja ik ben Stamceldonor, dit met zelfde reden als hierboven. Mocht ik toch 1 iemand het leven kunnen redden met mijn stamcellen dat zou dat toch een prachtig gebaar zijn. De kans dat jou stamcellen met iemand matchen is zo klein, maar er bestaat een kans.

Ja ik ben Bloeddonor, dit omdat het zo’n kleine moeite is om bloed te geven en er zoveel vraag naar is. Alhoewel er naar mijn bloed weinig vraag is. Zelf heb ik AB Positief en dit is een bloedgroep die weinig voorkomt en waar dus weinig vraag naar is. Vorige week kreeg ik een brief van de bloedbank of ik geen plasma donor wil zijn, dit omdat ik gewoon heel weinig voor doneren van bloed word opgeroepen in verband met de bloedgroep.

Zelf ben ik eigenlijk bang voor naalden hahaha rare combi, iemand die bang is voor naalden en wel bloeddonor is hihi. Ik denk dat ik het misschien toch eerst 1 keer ga proberen om plasma te geven om te kijken hoe het in zijn werk gaat. Voordeel van plasma geven is dat het op afspraak gebeurd en je dus niet hoeft te wachten maar gelijk door kunt lopen en aan de beurt bent.

Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe anderen denken over donor zijn? Wat ik belangrijk vind is dat iedereen zijn/haar eigen mening hierin mag hebben en dat je een ander in zijn/haar waarde laat.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je