{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ben je gelukkig....?

Dit is de eerste vraag die ik van mijn theezakje krijg waar ik direct zonder nadenken 'ja' op zeg.

Afbeelding blog 'Ben je gelukkig....?' Achtergrond blur afbeelding
De eerste vraag van mijn theezakje waar ik niet lang over na hoefde te denken en ik volmondig 'ja' op kan zeggen. Ik ben gelukkig. Ik ben getrouwd met de liefste man die ik me maar kan wensen. We hebben samen twee prachtige kinderen en we wonen in een leuk huis in een super leuke buurt. Mijn werk doe ik met plezier. Okay, ik zou wel meer willen verdienen, maar of geld nu echt veel gelukkiger maakt? Verder heb ik een superlieve papa en mama die regelmatig op de kinderen passen. Ik vind het geweldig leuk om hen in de rol van opa en oma te zien. Het staat ze goed. Ook het contact met mijn broers en zussen is goed. En mijn schoonfamilie mag in dit verhaal niet vergeten worden. Evenmin als mijn lieve vriendinnen bij wie ik altijd terecht kan.

Geluk zit hem in de kleine dingen. Van de week kwam mijn zoontje uit school. Hij had drie enveloppen in zijn hand. Eentje voor mij, eentje voor zijn papa en de derde was voor zijn zusje. Hij had op school een kerstkaart voor ons gemaakt. Ik haalde mijn kaart uit de envelop. De kaart zat bomvol glitters, de helft viel meteen op de grond. Mijn Kleuter stond te stralen, hij was zo trots op zijn kaart voor mij. En ik voelde me trots en vooral zo gelukkig. Ik kreeg tranen in mijn ogen. Zo onwijs lief van hem. De kaart hangt op de deur, bij de andere kerstkaarten. Elke keer als de deur opengaat vallen er glitters naar beneden. Maar dat geeft niet, ik ben gelukkig.

Laatst kwam mijn kleine Diva naar me toegerend. Ik pakte haar op en ze pakte met haar kleine handjes mijn gezicht vast. Ze gaf me de allerliefste natte snotkus van de hele wereld en zei: 'Mama isse lief'. Ik smolt, wat hou ik toch van mijn kleine meissie. Of wanneer ze 's morgens bij ons in bed kruipt en met haar warme lijfje tegen me aan kruipt. Dan snuif ik haar geurtje op en kroel door haar lange haren. Ookal duurt dit moment hooguit 10 seconden, het maakt me wel onwijs gelukkig.

Elke avond voordat ik ga slapen kijk ik nog even bij mijn kindjes. Ik stop ze nog even lekker in en geef ze een dikke kus. Ik fluister zachtjes in hun oor dat ik van ze hou, tot aan de maan en de sterren en weer terug. Soms zie ik een glimlach op hun snoetjes verschijnen als ik dit zeg. En soms mompelt mijn zoontje nog iets terug als 'ik ook van jou mama'. En mijn kleine meisje knikt eens lief en draait zich om. En ik? Ik loop zachtjes de maker uit en kruip lekker warm onder de dekens, samen met mijn andere grote liefde :-). 

En jij? Ben jij gelukkig?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je