{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ben je als mama ooit klaar om terug te gaan werken ?

Afbeelding blog 'Ben je als mama ooit klaar om terug te gaan werken ?'

Na 9weken dag in dag uit samen met haar te zijn zal ik mij die eerste dagen zowiezo heel leeg voelen.

Ik begin vandaag terug met werken. Ik heb de afgelopen week heel veel de opmerking gekregen van mensen die zeggen “moet jij nu alweer gaan werken?”. En dat zet je wel eens tot nadenken.

Aan de ene kant ben ik blij dat ik terug kan gaan werken zo ben ik even weg uit die dagelijkse sleur. Maar langs de andere kant is 9weken (borstvoedingsverlof inbegrepen) echt niet lang. Ik ben lichamelijk nog niet volledig de oude, ik heb vaak nog buikpijn,nekpijn,hoofdpijn. Ik ben dus echt nog aan het ontzwangeren. Maar vooral het feit dat je als mama je kind al moet achterlaten doet wel pijn. Ben je als mama hier ooit klaar voor ? Dat denk ik niet. Het liefst zou ik dat eerste levensjaar zoveel mogelijk bij haar willen zijn. Als ik nu al nadenk over hoe snel die 9weken zijn gegaan, wat moet dat dan niet zijn als je gaat gaan werken. Dan gaat de tijd nog sneller ! Ik ga haar zo verschrikkelijk missen die eerste dagen. Na 9weken dag in dag uit samen met haar te zijn zal ik mij die eerste dagen zowiezo heel leeg voelen.

Ook heb ik ergens schrik van de tijd nu ik terug moet gaan werken. Ik en op tijd komen ? Een ramp ! En nu ik mama ben moet ik niet alleen mezelf klaarmaken maar ook mijn baby. Ik krijg alweer stress als ik eraan denk en het laatste wat ik wil zijn is een stresserende mama. Ik heb mij voorgenomen eenmaal ik mama ben. Om mijn gezin echt op de eerste plaats te zetten. Dit wilt zeggen, gedaan met werken is ook effectief gedaan met werken. Niet meer piekeren over wat er die dag is gebeurd, geen telefoon oproepen beantwoorden, maar alleen ruimte voor mijn gezin. Ik weet dat dit niet makkelijk zal zijn, maar het moet ! Je leeft maar 1keer en werken moet je je hele leven, dus ik wil niet getrouwd zijn met mijn job. Mijn kind is maar 1x zo klein als vandaag en ik wil kunnen genieten van elk moment !

Als ik hoor dat in andere landen mama’s en zelfs papa’s soms een jaar kunnen thuis zijn, of maanden borstvoedingsverlof krijgen kan ik erbij huilen. Ik denk dat heel veel mensen in onze regering geen mama of papa zijn. Wat is bijvoorbeeld 1week borstvoedingsverlof, een schande dat is het ! Als ik hoor dat sommige collega’s vroeger 3maanden kregen, waarom krijgen wij nu nog maar 1week ? Wat is 1week borstvoedingsverlof in een mensenleven, in een mamaleven. NIKS. Ik denk dat het heel dringend tijd is dat de regering eens serieus gaat nadenken over borstvoedingsverlof/moederschapsrust. We moeten nog heel ons leven werken, waarom mogen we dan niet een beetje langer genieten van onze kinderen nu ze zo klein zijn ? Waarom mogen we als mama niet gewoon zolang mogelijk genieten van het mama zijn alleen, zonder al die stress en werkdruk ? Zou het voor onze kinderen zelf ook niet aangenamer zijn dat ze na 9maanden bij ons te zijn eenmaal ze geboren zijn ook nog eens kunnen wennen aan de wereld rondom hun ? Ik kan hier uren blijven over verder gaan maar het punt is, mama zijn is soms ook loslaten en vandaag is het al zover mijn kind is een baby van 2maanden en ik moet haar al loslaten. En ik weet zeker dat ik onderweg naar mijn werk vandaag een traantje zal laten. Ondanks ik mijn job heel graag doe, maar klaar om er terug in te vliegen ben ik niet echt ! 

Wat is 1week borstvoedingsverlof in een mensenleven, in een mamaleven. NIKS.

Afbeelding blog 'Ben je als mama ooit klaar om terug te gaan werken ?'

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je