{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ben ik een feminist?

Afbeelding blog 'Ben ik een feminist?' Achtergrond blur afbeelding

De laatste tijd hoor ik het steeds vaker: ‘’ Max wat ben je toch feministisch’’. Waarop ik mij eigenlijk alleen maar afvraag, waarom denk jij dit? Ben ik de feminist of zijn jullie gewoon old skool? 

Een feminist is een persoon die opkomt voor de gelijke rechten van vrouwen en mannen. Het is een Leenwoord uit het Frans, in de betekenis van ‘vrouwenbeweging’ voor het eerst aangetroffen in 1899 en afgeleid van het Latijnse 'fēmina' (vrouw) met het achtervoegsel -isme

Eerlijk is eerlijk ik herken mijzelf hier inderdaad in terug. Als er iets is wat ik belangrijk vind zijn het wel gelijke rechten. Zo verwacht ik dat mijn partner regelmatig de stofzuiger pakt en helpt in het huishouden. Maar ook dat mijn werkgever mij evenveel betaalt als een man in vergelijkbare positie. In de praktijk bestaan er deze eeuw helaas nog steeds verschillen tussen man en vrouw of bewerken traditionele opvattingen over de rolverdeling tussen man en vrouw. 

Het voorbeeld waar ik mij denk ik nog wel het meeste aan erger zijn de vrouw gerichte reclames van bijv. schoonmaakmiddelen en huishoudelijke apparatuur. Ik bedoel COME ON mensen.. dit kan echt niet meer!! Hoe meer ik erover na denk hoe dankbaarder ik ben voor de diehard feministen. Je kunt je toch haast niet voorstellen dat tot het begin van de twintigste eeuw vrouwen uitgesloten waren van kiesrecht?!

Je kent de slogan vast wel ‘Baas in eigen buik’ van de Dolle Mina’s. Zoals ik al eerder in mijn eerste blog vertelde ben ik onverwachts zwanger geraakt van onze dochter Zoë. Op het moment dat ik bij de dokter hoorde dat ik zwanger was stortte mijn wereld echt wel even in. 22 jaar en AL 11 weken zwanger.. Naast de belangrijke keuze gaan we/ik dit kindje houden kwam er een stortvloed aan vragen in mijn hoofd. Hoe kon dit in godsnaam gebeuren? Hoe ga ik dit doen met mijn school? Is mijn (studenten) leven nu voorbij? Ja I know dit laatste klinkt misschien heel erg egoïstisch maar ik dacht er wel zo over. Dat wij onze dochter wilde houden was al snel duidelijk en ze was hartstikke welkom. Uiteraard weet ik dat dit niet altijd/overal zo is en ben daarom extra dankbaar dat wij als Nederlandse vrouwen zelf kunnen overwegen een abortus te plegen. 

Dus wat denken jullie ben ik een beetje een feminist? :P Liefs, Maxim 

Afbeelding blog 'Ben ik een feminist?'

baby Zoë, love you!!

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je